NM Ultraviolet

Poznáme farbu roka 2018: Móde a dizajnu bude kraľovať mystika a originalita!

Aký odtieň by nám najbližších 12 mesiacov nemal chýbať?

Svet módy, kozmetiky a dizajnu na sklonku roka vždy napäto očakáva, ktorá farba sa stane na nasledujúcich 12 mesiacov tou najlepšou. Rok čo rok ju na základe vnútorných analýz určuje spoločnosť Pantone a zo dňa na deň jej prischne celospoločensky najvýznamnejšia úloha. Odborníci z firmy Pantone pre rok 2018 posadili na piedestál farieb odtieň Ultraviolet. Nápaditá, dramatická, provokatívna a podnecujúca k zmýšľaniu. To sú prídavné mená, ktorými môžeme charakterizovať odtieň Ultraviolet. Podľa Pantone osvetľuje cestu k tomu, čo ešte len príde. Komunikuje originálnosť a vizionárske myslenie, ktoré nás nasmeruje do budúcnosti. Táto farba zároveň symbolizuje tajomstvá vesmíru. Obrovská a nekončiaca nočná obloha je pre nás symbolom, že možné je všetko. Inšpiruje nás a ženie vpred.

Zdroj: Pinterest

Táto farba okrem toho odjakživa symbolizovala invenčnosť. Spomeňme si na hudobné ikony ako David Bowie či Jimi Hendrix. Boli to práve oni, ktorí priniesli krikľavo fialovú do popredia pop kultúry ako prejav svojej individuality. Ruka v ruke s tým kráča aj experimentovanie. Podnecuje jednotlivcov, aby sa nebáli byť jedineční. Aby po sebe niečo zanechali. Z historického hľadiska sa táto farba spájala s duchovnými a mystickými záležitosťami. V mnohých kultúrach je však aj farbou smútku.

Zdroj: Pinterest

​Ako odtieň Ultraviolet vniesť do našich šatníkov a kombinovať s tým, čo už máme? Ak sa nebojíte experimentovať s farbami, vyskúšajte jednu z nasledujúcich troch kombinácií. V prípade, že chcete trošku zjemniť extravaganciu fialovej, oblečte si ju so svetlomodrými kúskami. Ak chcete outfitu dodať čo najviac romantiky, kombinujte Ultraviolet s odtieňmi fuchsiovej a púdrovoružovej. Ak ale chcete šokovať svoje okolie, zlaďte fialovú s farbou z opačnej strany spektra – s jasnožltou či s horčivovou. Doplňte bielou a ste hotová. Ste v móde skôr konzervatívna, no Ultraviolet chcete nosiť aj vy? V tom prípade si v tomto tóne kúpte napríklad kabelku, lodičky či lak na nechty.

Zdroj: Pinterest

Želáme úspešný rok 2018! ?

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora