Mišo Sabo využíva čas v karanténe zmysluplne: Inšpirujte sa a začnite s TÝM aj vy!

Porotca z Nákupných maniačok, ale hlavne rozhlasový a televízny moderátor Mišo Sabo sa v období koronakrízy rozhodol naplno venovať svojmu koníčku. Nielenže je pre neho psychickým relaxom, ale je aj nesmierne užitočný. O čo ide?

Moderátor Mišo Sabo je okrem iného známy aj tým, že myslí veľmi ekologicky. Separuje odpad, je odporcom jednorazových plastových riadov, igelitiek či slamiek, podporuje recyklovanú módu a angažuje sa v  dobrovoľnom upratovaní v prírode. Práve do tejto poslednej činnosti sa naplno pustil počas aktuálnej koronakrízy.Bol som počas Veľkej noci desať dní doma, tak som si vravel, že čo budem robiť. Príroda a ekológia sú mi najbližšie, tak som si povedal, že budem robiť to, čo robím aj tak bežne, len to budem robiť viacej,“ začal svoje rozprávanie.

Na dennej báze zbiera odpadky a smeti pozdĺž Chorvátskeho ramena v bratislavskej mestskej časti Petržalka, kadiaľ chodieva behať. Ako sám vraví, je pomerne bežné, že čo jeden deň pozbiera, na druhý deň opäť nájde. Zdá sa, že ľudia sú naozaj nepoučiteľní a prírodu si nevážia tak, ako by mali. Okrem bežného odpadu, akým sú ohorky z cigariet, prázdne plechovky a plastové fľaše od nápojov či obaly z cukríkov a keksíkov, nachádza aj ozajstné kuriozity. Pri zbere našiel, napríklad, rebrík, sedadlo z bicykla, pár kožených topánok aj s ponožkami alebo sprej proti poteniu nôh.

​Moderátora to vie naozaj rozčúliť a preto nabáda aj ostatných ľudí, aby sa k nemu pridali. „Toto môže robiť ktokoľvek, kedykoľvek. Či desať minút denne, pokojne aj desať hodín. Nech sa nachádzate kdekoľvek na Slovensku, som si stopercentne istý, že tam je čo zbierať a zároveň platí, že ten dobrý pocit zotrvá,“ odkázal. Jedným dychom dodáva, že upratovaním pomôžete nielen prírode, ale v konečnom dôsledku aj sami sebe. „Je to efektívne využitie času, lebo ono v podstate je to šport. Ja som v živote neurobil toľko drepov, ako robím teraz. Môj zadok mi ďakuje,“ dodal so smiechom.

Tagy: Mišo Sabo