Lujza a Alenka

Lujza Schrameková a Alena Ďuránová sú spriaznené duše: Na pľaci našli skutočné priateľstvo

Čo ich spája?

V seriáli Divoké kone hrali úplne protichodné postavy – jedna tvrdú biznis-ženu, druhá milovníčku koní. Aj na prvý pohľad pôsobia tak, že toho nemajú veľa spoločného. Opak je však pravdou, v súkromí si veľmi dobre rozumejú a sú výborné kamarátky. Reč je o herečkách Lujze Garajovej SchramekovejAlene Ďuránovej. Spoznali sa na nakrúcaní seriálu ako „Mery“ a „Simona“, teraz hrajú v rozdielnych projektoch televízie JOJ, no to nič nezmenilo na ich vzťahu v súkromí.

S Lujzou sme sa spoznali na Divokých koňoch. Okamžite sme si porozumeli. Je to ako taká tá chémia medzi mužom a ženou, nie len vzťahová, keď si máte čo povedať a kecáte hodiny,“ prezradila nám Alenka Ďuránová. Lujza jej slová dopĺňa: „Aj keď Mery Simonu moc nemusela, Lujze bola Alena sympatická od začiatku. Počas natáčania nebolo veľa času na kamošenie, ale našťastie sme zažili pár spoločných večierkov a mali sme šancu pokecať a trošku si padnúť do oka.

Čo majú spoločné a v čom sa zhodnú? „Lujza je spontánna, normálna, úprimná, ironická. Mám rada jej humor. Páči sa mi na nej, že sa nebojí ozvať, keď má iný názor ako všetci ostatní,“ odpovedá Alenka. Spája ich aj materstvo, obe majú dcéry. Naše dcéry sú v podobnom veku, ale nebolo veľa príležitostí dať ich dokopy. Keď sme sa a Alenkou naposledy stretli na ihrisku, tak sme si nič nepovedali, lebo sme len lietali za našimi babami,“ priznáva Lujza. Hoci ich dcérky spolu netrávili veľa času, herečky zdieľajú aj názor na výchovu detí. „Ako matka má Lujza neuveriteľný nadhľad. Máme spoločné to, že nie sme také tie stihomatky, čo behajú stále okolo detí,“ dodáva Alenka.

Najnovšiu epizódu seriálu NAŠI nájdete v našom archíve zadarmo!