Nasi - Andrea Karnasova

Andrea

(Andrea Karnasová)

Lujzina najlepšia kamoška; poznajú sa roky, od mladosti alebo možno až od detstva... Andrea je Lujzina rovesníčka, no na rozdiel od nej bez stáleho partnera, bezdetná (po starom „stará dievka“) a  plne orientovaná na pracovnú kariéru, v ktorej sa jej vynikajúco darí (je manažérkou vo veľkej firme, riadi mnoho ľudí a neustále stúpa po kariérnom rebríku...).

Andrea pôsobí ako rázna perfekcionistka a intelektuálka, náročná na seba i svoje okolie. Je  atraktívna, vždy perfektne upravená, obľubuje kostýmčeky a ihličkové opätky... no napriek nim a úzkej sukni pôsobí na chlapov skôr odstrašujúco, než sexy. Asi sa jej trochu boja...   Ťažko teda povedať, či sa z Andrey stala zúrivá feministka, ktorá chlapov kritizuje pri každej možnej príležitosti, preto, že je dlhodobo single; alebo je single preto, že taká je...zrejme platí oboje.  Napriek tomu sa však Andrea priebežne snaží nájsť si partnera, udržuje sa v skvelej  forme... no jej pokusy na tomto fronte dopadajú tragikomicky, čo potom sklamane a „nechápavo“ rozoberá s Lujzou pri káve, či pohári vína.

Andrea rada navštevuje domácnosť Rodinovcov, kde je stále živo a kde môže pozorovať štyri „exotické exempláre“ chlapov rozličného veku ( od Samka po Mariána) a „skúsene“ Lujze radiť, ako by mala lepšie vychovávať synov, i svojho manžela. Keď Andrea vidí Lujzu v každodennom kolotoči rodinných povinností, trochu jej závidí lásku, čo Lujza od svojich chlapcov dostáva a zábavu, čo si s nimi užije a zároveň ju ľutuje – Lujza sa z jej pohľadu stala v rodine „slúžkou“, ktorá nikdy nemá čas na seba...

Andrea by zrejme tiež chcela deti, len keby neboli také hlučné, neporiadne, živé....a dali sa včas vypnúť.