Naši - Mia Sára Polyakova

Mia

Tomášova frajerka (Sára Polyaková)

Mia je Tomášova vrstovníčka – spolužiačka, no ako to už v tomto veku pri dievčatách býva, v mnohom pôsobí zrelšie a skúsenejšie, než jej partner...

Je to prirodzene inteligentné, trochu drzé, spontánne a divoké, no zároveň i citlivé a vtipné dievča z komplikovanej rodiny (rozvedení rodičia ju majú v striedavej starostlivosti a tak čelí celému zástupu rozličných nevlastných a polovlastných príbuzných, plus nemusí sa báť príliš prísneho rodičovského dozoru).

Vcelku tradičná a harmonická rodina Rodinovcov ju preto svojím spôsobom fascinuje – a hoci sú jej Tomášovi rodičia svojimi názormi a prístupom občas smiešni, zároveň sú jej i sympatickí a celkovo ich „uznáva“ – snaží sa preto, najmä spočiatku, urobiť na nich čo najlepší dojem a zahrať „slušné dievča“ (čo sa jej nie vždy darí). Mia sa u Rodinovcov rýchlo „zabýva“ a trávi u nich pomerne dosť času... na čo si všetci postupne zvykajú, no nemajú s tým zásadný problém, keďže je im Mia sympatická.

Mia a Tomáš zároveň naplno prežívajú „skutočnú prvú lásku“ , ktorá môže, ale nemusí pretrvať... no aktuálne sú zo seba navzájom očarení a aj keď sa dokážu pohádať ako psy, strašne sa milujú.