Ako sa tvoria zranenia v seriáli Nemocnica? Prinášame vám exkluzívny pohľad do zákulisia!

Na tvorbe seriálu Nemocnica pracuje veľké množstvo ľudí, ktorí sa snažia, aby boli všetky scény, kulisy či samotné príbehy čo najviac uveriteľné a realistické. Výnimkou nie sú ani naše skvelé a talentované vizážistky a maskérky. Zaujímalo vás, ako sa tvoria zranenia v Nemocnici? Prinášame vám exkluzívny pohľad do zákulisia!

K seriálu Nemocnica neodmysliteľne patria kostýmy v podobe zdravotníckych rovnošiat, ale aj make-up a masky, ktoré hercom tvoria naše šikovné vizážistky a maskérky. Na jednej strane ide o bežný make-up, vďaka ktorému vyzerajú naši herci na obraze perfektne, no na strane druhej sú talentované maskérky, ktoré sa zase starajú o čo najviac realistický vzhľad zranení. V Nemocnici sa totiž často objavia príbehy ľudí, ktorí utrpia nejaké zranenie či zažijú vážnu nehodu. No a práve k takýmto scénam patrí poriadne maskovanie zranení, aby vyzerali čo najdokonalejšie.


Takýmto maskovaním sa vedia naši herci zmeniť doslova na nepoznanie. No a na ich tvorbe v seriáli Nemocnica pracuje skutočne špičkový tím ľudí. Zranení, ktoré môžete v seriáli vidieť je nespočetne veľa, od popálenín, rezných rán, kožných ochorení až po zapálené tetovanie či ganglión. V takomto type maskérstva ide najmä o detaily, rôzne triky a techniky, od ktorých okrem iného závisí, či finálny výsledok bude vyzerať viac alebo menej realisticky.

Nemocnica - Nela Pocisková v prvej sérii Nemocnice Zdroj: TV JOJ

Maskérska výbava ľudí, ktorí takéto zranenia tvoria, je pomerne rozsiahla a závisí vždy od toho, o akú masku ide. Určite tam nesmú chýbať kvalitné štetce, make-up, farby na telo a na špeciálne efekty, maskérske lepidlá, kadernícke nožnice, ale aj maličkosti, akými sú povedzme obyčajné vatové tyčinky či sponky. Z časového hľadiska sú niektoré masky zložitejšie, iné menej. Zvyčajne je to od 20 minút, až po niekoľko hodín precíznej práce. Pozrite sa, ako sa tvoria zranenia v seriáli Nemocnica v galérii nižšie v článku.

Sledujte obľúbený seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!