Ako sa nakrúcajú operácie v Nemocnici? Prinášame vám exkluzívny pohľad do zákulisia!

Na tvorbe seriálu Nemocnica pracuje veľké množstvo ľudí, ktorí sa snažia, aby boli všetky scény, kulisy či samotné príbehy čo najviac uveriteľné a realistické. Výnimkou nie sú ani scény na operačke, pri ktorých si musia dať nie len herci, ale aj samotní tvorcovia seriálu obzvlášť záležať, aby boli čo najrealistickejšie. Zaujímalo vás, ako to na takom nakrúcaní vyzerá? Prinášame vám exkluzívny pohľad do zákulisia!

Všetky prípady, ktoré máte možnosť vidieť v seriáli, sú reálne a neustále konzultované s odborníkmi. Priamo na pľaci sú často prítomní reálni doktori, sestry, inštrumentárky i zdravotnícky personál, vrátane záchranárov. Hercov profesionálne korigujú a dohliadajú na bezproblémový priebeh úkonov. Naučiť sa lekársku terminológiu nie je jednoduché a všetci vieme, že medicínske témy si vyžadujú množstvo vzdelania, ale aj pozornosti. Herci, ale aj tvorcovia seriálu robia všetko preto, aby to bolo dôveryhodné na sto percent. Práve scény na operačke sú často zárukou tých najlepších diváckych zážitkov.

Rekvizity, ktoré máte možnosť vidieť aj počas seriálových operácií, sú reálne z nemocničného prostredia. Nástroje a zariadenie nemocnice sú funkčné a reálne. V seriáli tak máte možnosť vidieť nemocničné priestory, ktoré by ste inak nemali možnosť pozrieť si detailne a navyše môžete s nami nahliadnuť do „zákulisia“ lekárskej profesie a nemocničného urgentu. Medzi priestory, ktoré máte možnosť vidieť pri operačných scénach, patria malá a veľká operačka či umyvárka. Nahliadnite do zákulisia seriálu a pozrite si exkluzívne zábery z operačky v Nemocnici, v galérii.

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!