Kramár o zrušení Mečiarových amnestií: Dá sa to, nevyhovárajme sa, že nie!

Naši politici ho vedia svojimi výhovorkami stále prekvapiť.

Hral jednu z hlavných postáv vo filme, v ktorom uniesli prezidentovho syna. Snímka Únos prekonala všetky očakávania a počas prvého víkendu od premiéry vypredala kiná a zarobila státisíce eur. Maroš Kramár si zahral Predsedu, ktorý spolupracoval s Chalaniskom (Milan Ondrík, pozn. red.) a spoločne, na základe skutočných udalostí, zinscenovali únos prezidentovho syna.

Neobyčajný film, zaznamenal pozitívne ohlasy a na verejnosti opäť otvoril tému nemorálnych Mečiarových amnestií. „Myslím si, že to naplnilo to, čo to malo naplniť. Pripomenuli sme si tú dobu, ktorá sa nejako vytráca z pamäti. Pravdaže, mladí ľudia možno ani nerozumejú tomu filmu, lebo nevedia kto je kto, takže im to možno treba aj vysvetliť,“ povedal pár týždňov po premiére samotný Kramár, ktorý verí, že film prebudí nielen verejnosť, ale aj politikov k tomu, aby sa tieto amnestie zrušili. „Sú amorálne. Je to absolútny nezmysel, aby si sám niekto dal amnestiu na seba. Takto by to nemalo fungovať v demokracii.“

Herec si myslí, že po takom veľkom záujme o film a tlaku verejnosti je reálna šanca na to, aby boli amnestie zrušené, aj keď... „Tí naši politici nás prekvapujú dennodenne. Aj ten pán vyhlásil amnestie a povedal, že čin sa nestal. To je až smiešne, čo človek niekedy počúva v tej televízii, čo tí ľudia sú schopní povedať. Parlament je najvyššia moc, ktorá môže rozhodnúť o tom, že sa to dá a nebudem sa stále vyhovárať, že sa to nedá,“ zdôrazňuje a dopĺňa. „Ústavu sme si vymysleli my. To neznamená, že je teraz platná na ďalších tisíc rokov dopredu. Ak sa to dá napraviť, tak to poďme napravovať,“ dodáva na záver.

Herec Maroš Kramár sa objaví už v utorok večer v relácii Nikto nie je dokonalý, kde si bude robiť žartíky aj zo slovenských politikov.

Sledujte Nikto nie je dokonalý už v utorok o 20:35 na JOJke.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora