Chcete spojiť obývačku s kuchyňou? Poradíme vám ako na to

Inšpirujte sa osvedčenými radami odborníkov.

Byt snov. Každý, kto vlastní nehnuteľnosť, si ju rád prerába podľa vlastných predstáv. Častokrát sú ale vysnívané ideály odlišné od reality. Niekto chce väčšiu kuchyňu, iný zbúrať nejakú tú priečku, ďalší chce mať priestrannejšiu niektorú miestnosť. Všetci majú jedno spoločné - mať ten svoj domov ideálny.

V relácii Nové bývanie Dizajn dostali odborníci za úlohu spojiť obývačku s jedálňou a kuchyňou. Platí ale staré známe, ľahko sa povie, ťažšie sa urobí. Pri tejto prerábke musí bytový dizajnér Michal Skrak vybúrať jednu priečku. "Čo sa týka stavebných úprav, tak vybúranie tej steny je najväčší oriešok. Bude sa robiť ale aj elektrika a maľovať," prezrádza.

​Otázkou znie, ako vybúrať priečku v byte, ktorý je súčasťou domu. Najprv treba osloviť statika, ktorý určí, či stena je alebo nie je nosná. "V tomto prípade nosná nebola, takže stena ísť preč môže. Dal nám na to aj posudok," hovorí.

Ďalšou neľahkou úlohou je zazvoniť každému jednému susedovi, aby dal súhlas na odstránenie priečky. Keď máte v rukách papier s podpismi, musíte zájsť na príslušný stavebný úrad. "A ten má tridsať dní na to, aby sa vyjadril," dodáva odborník. Až so všetkými súhlasmi a povoleniami v rukách sa môžete s čistým svedomím pustiť do búrania priečky. Že to nie je také ľahké? Pozrite si, ako dopadlo spájanie obývačky s kuchyňou v našom bezplatnom ARCHÍVE.