Aneta Parišková po ťažkom roku znovu srší optimizmom: JEJ slová vás pohladia na duši!

Uplynulý rok bol pre obľúbenú moderátorku spravodajstva naozaj náročný. V máji totiž oznámila, že bojuje s vážnym onkologickým ochorením. Liečba, podpora od množstva ľudí a pozitívne myslenie jej pomohli dostať chorobu pod kontrolu. To však nie je jediný Anetkin dôvod na úsmev.

Moderátorka Aneta Parišková minulý rok v máji fanúšikom aj širokej verejnosti prostredníctvom sociálnej siete oznámila, že bojuje s vážnym onkologickým ochorením. Po namáhavom kolotoči vyšetrení sa pustila do liečby, ktorá jej pomohla dostať diagnózu pod kontrolu. Okrem odbornej pomoci lekárov a onkológov jej boli najväčšou oporou manžel Mirko a milovaní synovia. Podľa jej slov jej ale pomáhali aj dojímavé slová plné nádeje, viery a spolupatričnosti, ktoré jej adresovali fanúšikovia, priatelia, známi i kolegovia. Celkom vyhraté ešte nemám. Šampanské vraj môžem otvárať, ak sa mi choroba do dvoch rokov nevráti. Každé tri mesiace musím chodiť na kontrolu. Zatiaľ priveľmi neoslavujem, aby som niečo nezakríkla. Teraz sa len teším z každého dňa,“ povedala Anetka v rozhovore pre Báječnú ženu.

Že sa sympatická blondínka rozhodla v rámci možností žiť naplno, dokazuje aj fakt, že sa spolu so synmi presťahovali za veľkú mláku. Jej manžel Mirko totiž desiatky rokov žije a pracuje v Amerike. „Chalani boli zvyknutí každý deň športovať. Zrazu uviazli v trojizbovom byte bez balkóna. Navyše, ja som s nimi zo zdravotných dôvodov nemohla chodiť von. Bolo mi ich veľmi ľúto. Aj preto sme sa nakoniec s Mirkom rozhodli, že ich zoberieme na Floridu. Chodia tu do školy, zároveň si doma robia zadania pre slovenskú školu. Každý deň športujú, bicyklujú sa, behajú po vonku,“ prezradila v rozhovore. Jedným dychom ale dodala, že rozhodne nejde o dovolenku. Nie je to dovolenka. Môj manžel žije v USA už takmer tridsať rokov. Pracuje tu a žijú tu aj jeho dve dcéry Lilka a Lejka. Akurát sme sa rozhodli presťahovať z Kalifornie na Floridu. Náš nový americký domov je v Orlande,“ vysvetlila Parišková.

Ako dlho sa v Amerike zdrží, však zatiaľ neprezradila. Pri mojej diagnóze a pretrvávajúcej pandémii vo svete sa ťažko čokoľvek plánuje. Iba sa snažím čo najviac sa vyhýbať stresu a neochorieť, dbať na to, aby sa moji chlapci ďalej vzdelávali, zvládli angličtinu, športovali a stretávali sa s inými deťmi. Aj naďalej chcem robiť to, čo ma baví, a tráviť časť s ľuďmi, ktorých mám rada,“ povedala.V uzavretých priestoroch som za posledný rok strávila až priveľa času – doma, v nemocnici, s rúškom či respirátorom na tvári. Chýba mi čerstvý vzduch, kyslík... Teším sa z každého voľného nádychu a výdychu. Takže v súčasnosti ma leňošenie doma vôbec neláka. Naopak, túžim sa hýbať a voľne dýchať. Jednoducho žiť,“ zdôverila sa pre Báječnú ženu. Vstupenku k voľnejšiemu a najmä bezpečnejšiemu životu jej bez pochýb dá aj očkovanie, ktoré už v Amerike stihla absolvovať. Florida už očkuje proti covidu 19 všetkých svojich dospelých obyvateľov, ktorí majú záujem. A tak som už zaočkovaná aj ja. Vybrala som si vakcínu od Johnson &Johnson. Očkovanie tu zabezpečujú nielen zdravotníci, ale napríklad aj vojaci. Tí po zaočkovaní dokonca ponúkajú fotografické služby. Aj so správnym zarámovaním,“ napísala k fotke, ktorou sa pochválila na sociálnej sieti.

Anetke držíme palce a želáme veľa zdravia a šťastia!