Inšpirovali sa tvorcovia jej životom? Ako si Helena Krajčiová poradila s nakrúcaním futbalových scén?

Už v úvode roka 2020 prichádza na obrazovky JOJky rodinný seriál Nový život, ktorý bude plný vtipných situácií, aké občas zažíva každý z nás. Seriál sa zameriava na netradičnú tému, ktorú sme v ostatných seriáloch zatiaľ nemali. Traja najlepší kamaráti sa rozhodnú ukončiť svoje kariéry a sú tak na prahu ich nového života. Musia si vybrať cestu, po ktorej pôjdu ďalej.

V seriáli Nový život, ktorý štartujeme už v pondelok 6. januára, stvárni jednu z troch najhlavnejších postáv sympatická herečka Helena Krajčiová. Jej postava Lucie Pálfyovej hrá futbal za petržalský klub, no najradšej by s tým už sekla a usadila sa. To však robí škrt cez rozpočet jej rakúskemu strojenému partnerovi Evaldovi, ktorý by chcel z jej športového talentu ťažiť čo najdlhšie. V momente, keď Evald odmietne počúvať jej biologické hodiny a túžbu po svadbe, Lucia urobí razantný krok. Opustí svet futbalu a vracia sa do Trenčína. Nasťahuje sa k Pavlovi do bytu po babičke a v slabej chvíli kúpi miestnu krčmu Fatimu. Lucia sa musí zmieriť s novým životom, je majiteľkou krčmy. A musí ju udržať aj pri živote. Potrebuje pomoc od niekoho, kto by sa o ňu rád postaral. Prečo sa vlastne rozhodne pre takúto radikálnu životnú zmenu? "Je to súbeh viacerých okolností. Jednak si zrazu uvedomí, že už by naozaj chcela mať rodinu a do toho vstúpi nejaký problém so svojím partnerom. To v nej urobí emočný chaos, ktorý sa rozhodne rozhodnúť veľmi rázne a zásadným krokom," hovorí o svojej postave Helena Krajčiová, ktorú tak uvidíme v doteraz nepoznanej polohe oblečenú vo futbalovom drese na štadióne.

​Ako sa však herečka popasovala s takýmito netradičnými scénami? "My sa veľmi nevenujeme športovým kariéram. V úvode seriálu s nimi končíme a ďalej len spomíname a čerpáme z tej témy. Nie je to tak, žeby sme hrali, ako trénujeme a hrali zápasy," prezrádza Krajčiová. Jej postava Lucie bude mať ešte v úvode seriálu svoj posledný zápas. To sa podľa slov herečky nakrúcalo veľmi realisticky na štadióne a na trávniku v kopačkách, kde s tímom futbalistiek kopala do lopty. Pre herečku to však nebolo rozhodne nič vzdialené a cudzie. Hrávame občas doma futbal. Každý rok raz v lete si celá rodina zahráme. Vytiahneme brány a hráme, ale veľmi amatérsky," dodáva sympatická herečka, ktorú uvidíte už čoskoro v Novom živote. 

Seriál Nový život štartujeme na JOJke v pondelok 6. januára o 20:35!