Všetko bolo úplne inak: Takto padal z okna Alexander Bárta v skutočnosti!

Hoci sa to niekedy nezdá, nakrúcanie seriálu je občas poriadne adrenalínové. Najmä počas nakrúcania náročných scén, ako bol pád Paľa z okna v seriáli Nový život. V tomto prípade si museli tvorcovia pomôcť kaskadérom.

Alexander Bárta a jeho postava Paľa Cviklu si hneď v prvej epizóde seriálu Nový život zahral v poriadne akčnej a nebezpečnej scéne. Paľo ako správny záletník strávil noc u svojej bývalej spolužiačky Simony (Lucia Javorčeková), ktorá sa stala jeho trofejou a ešte v ten večer skončili spolu v posteli. Ranné prebudenie však bolo poriadne náročné nielen po samotnom uvedomení, kde sa nachádza, ale najmä po tom, čo známy futbalista zistil, že pred domom naňho čakajú paparacovia. Keďže však mala Simona priateľa, ktorý by jej neveru neodpustil, musel Paľo zdrhnúť cez okno. Na toto dobrodružstvo tak skoro nezabudne, zranenie, ktoré si skokom spôsobil ovplyvnilo jeho ďalšiu futbalovú kariéru. Na tento pomerne náročný skok z výšky musel použiť režisér Ján Novák dabléra - kaskadéra. Konkrétne išlo o známe a osvedčené meno z tejto umeleckej brandže. 

Kaskadér Milan Hrvoľ robí toto umenie už od roku 1996. Začínal v divadelno-kaskadérskej skupine Borseus pod vedením Gusta Kyselicu. Momentálne pôsobí v Slovak action company, ktoré okrem kaskadérstva zastrešuje aj iné oblasti (špeciálne efekty, rigging, a i.), ktorým sa tiež venuje. Z československých hercov robil dabléra napríklad Matejovi Landlovi, Alexandrovi Bártovi, Dávidovi Hartlovi, Milanovi Kňažkovi, Jurajovi Bačovi, ale aj Aniko Vargovej, Diane Mórovej, či Emílii Vášáryovej a mnohým ďalším. Zahral si v seriáloch ako Za sklom, Slovania, Dracula pre BBC, Prázdniny a podobne. Okrem filmov a seriálov spolupracuje aj na rôznych reklamách, či v divadle, kde sa zoznámil so svojou terajšou manželkou - herečkou Zuzanou Hrvoľovou. Pozrite si v galérii, ako vyzerala kaskadérska scéna Paľovho pádu z okna

Sledujte seriál Nový život od utorka do štvrtka o 20:35 na JOJke!