Romana Dang Van sa v Novom živote dosť zapotila: Hrať 16-ku je poriadna drina!

Mladá herečka vietnamského pôvodu Romana Dang Van hrá v seriáli Nový život o 12 rokov mladšiu postavu. Ako sama hovorí, za všetko môžu priaznivé gény od rodičov.

V seriáli Nový život stvárňuje jednu z najmladších postáv - Leinu najlepšiu kamarátku a spolužiačku Danicu Nguyen. Reč je o herečke s vietnamskými koreňmi menom Romana Dang Van, ktorá má 28 rokov. Jej seriálová Danica má pritom len 16 rokov. Hrať o 12 rokov mladšiu postavu je poriadne ťažký oriešok. Pre Romanu však nejde o prvý podobný prípad, kedy si zahrala oveľa mladšiu rolu. "Je to pomerne dosť náročné hrať 16-ročnú. No keďže účinkujem aj v divadlách, kde dosť často hrávam roztopašné šestnástky, nie je mi to až také cudzie. Na kamere to však musí byť uveriteľné a civilné, preto je to tu dosť náročné," hovorí mladá herečka o svojom účinkovaní v Novom živote. Nároky sú však na takýto typ postáv aj v tom, že postavy tínedžeriek musia byť o niečo živšie. Ona sama si však už nepamätá, aké to bolo, keď mala 16.

Romana Dang Van Romana Dang Van Zdroj: TV JOJ

Pre istotu však teraz sleduje svoje okolie a ľudí práve okolo tohto veku. "Danica nie je až taká veľmi pochabá. Skôr by chcela citovo zažívať prvé lásky a byť stredobodom pozornosti - ako Lea. Ona sa aj nesie v pozadí Leinej slávy v triede," pokračuje Romana. Sympatická herečka vďačí podľa vlastných slov za svoj mladistvý výzor najmä génom. "Hlavne keď nemám mejkap, vyzerám fakt na 16. Ale sú to hlavne gény, som polovičná Vietnamka. Môj otec je z Vietnamu, takže určite to bude tým. Aj moja mamina však vyzerá veľmi mlado, takže ozaj je to o génoch, za čo som vďačná," dodáva Romana. 

Sledujte seriál Nový život od utorka do štvrtka o 20:35 na JOJke!