Šikovná herečka, ale i speváčka: Po kom zdedila Romana Dang Van talent?

Sympatická herečka Romana Dang Van je napoly Slovenka, napoly Vietnamka. Exotické črty tváre jej dodávajú výnimočnosť, ktorú si všimli aj tvorcovia seriálu Nový život. Romana je však predovšetkým muzikálová herečka s krásnym hlasom.

Okrem toho, že účinkuje v seriáli Novy život, Romana Dang Van je obsadzovanou muzikálovou herečkou najmä preto, že má v hrdle hotové zlato. Samotná Romana priznala, že svoj obrovský talent zdedila s najväčšou pravdepodobnosťou práve po otcovi, ktorý je pôvodom z Vietnamu. "Kedysi vedel veľmi pekne spievať, hral aj na gitare. Možno je to z jeho strany. Jeho jazyk je spevavý, čiže možno to odtiaľ to pochádza," zamýšľa sa sympatická herečka, ktorá ale paradoxne otcov rodný jazyk - vietnamčinu neovláda, no snaží sa ju aspoň dodatočne učiť. To iste platí aj u Romaninho otca, slovenčina je predsa len náročný jazyk. "Čím dlhšie je na Slovensku, tým horšie rozprava. Skloňovanie vôbec. Vie po slovensky, len niekedy vznikajú veľmi vtipné slová," pokračuje Romana. 

Romana Dang Van Romana Dang Van Zdroj: TV JOJ

​Herečka trávi ostatné roky niekoľko týždňov priamo vo Vietname. "Posledných 5 rokov tam chodíme každý rok na leto, aspoň na mesiac," prezrádza herečka. Vietnamská časť Romaninej rodiny je pritom mnohopočetná, takže má čo robiť, aby sa so všetkými postretávala. "Veľmi veľa nás je, nedokážem to ani spočítať, či 50 alebo 60 členov. Niekedy mam problém si zapamätať, kto je kto," smeje sa Romana.

Sledujte seriál Nový život v stredu o 20:35 na JOJke!