Skvelá správa pre fanúšikov úspešného seriálu Nový život: Začíname nakrúcať nové časti!

Pandémia koronavírusu zastavila všetky nakrúcania a inak to nebolo ani so seriálom Nový život. Pre prísne opatrenia sme museli výrobu druhej série pozastaviť. Vďaka dobrej pandemickej situácii a výnimke udelenej Ministerstvom kultúry sa štáb aj herci konečne vrátia na pľac!

Rodinný seriál Nový život sme začali na obrazovkách JOJky vysielať začiatkom roka a okamžite si získal množstvo fanúšikov. Týždeň čo týždeň si vo svojich obývačkách k osudom troch hlavných hrdinov, Paľa, Lucie a Dušana, sadali státisíce divákov. Pre veľký záujem o pokračovanie životných príbehov bývalých športovcov ako aj ďalších postáv sme práve v týchto dňoch mali sledovať už druhú sériu. No šíriaci sa koronavírus na Slovensku zmenil všetky plány. Nakrúcanie sa z bezpečnostných dôvodov muselo pozastaviť. Tomu je však koniec a my máme pre vás konečne dobré správy!

Vďaka dobrej pandemickej situácii na Slovensku a výnimke udelenej Ministerstvom kultúry sa štáb a herci konečne môžu vrátiť na pľac, aby sme mohli pre vás nakrúcať. Už v polovici júna totiž obnovíme výrobu ďalších epizód. Nakrúcať sa začne bez komparzu s malým počtom účinkujúcich. Všetko to, samozrejme, bude prebiehať za prísnych bezpečnostných opatrení. Štyri dni pred štartom nakrúcania, musí každý, kto príde na pľac, absolvovať test na COVID-19. V prípade, že v nakrúcaní pokračuje aj po dvoch týždňoch, testovanie je potrebné zopakovať a každý test hradí naša televízia. Rovnaké podmienky platia aj pre štáb, pričom jeho členovia sú povinní medzi sebou dodržiavať aj dvojmetrové odstupy. Tie sa však hercov netýkajú.

Dezinfekčné prostriedky na ruky štáb nájde nielen pri vstupe, ale aj na viacerých miestach v ateliéri. Dezinfekcia priestorov bude vykonávaná počas jedného dna až dvakrát. Hoci koronavírus ovplyvnil výrobu seriálu, k úprave dejových línií pre pandémiu zatiaľ nedošlo. „Máme však napísané aj obrazy na miestach, kde sa teraz nakrúcať nedá, no nechávame si ich na neskôr. Veríme, že koncom leta ich dotočíme,“ povedala spoluautorka scenára seriálu Danica Hričová. Tá spolu s Petrom Kolečkom a svojim tímom intenzívne pracuje na ďalších scenároch.

Tagy: Nový život