Jednoduchá postava sa hrá ťažko

Lucia Lapišáková doposiaľ účinkovala predovšetkým v divadle. Úlohy pred televíznymi kamerami sa však zhostila bez zaváhania.

„Zaujala ma moja postava a dej, pretože je to uzavretý seriál, má 52 dielov, čiže tá postava sa niekam vyvíja. Samozrejme ma zaujali aj ostatné postavy a hlavne tá práca na seriáli ako takom," prezrádza Lucia Lapišáková. Účinkovanie v seriáli Pod povrchom bolo pre ňu prvou väčšou televíznou príležitosťou, svoju doterajšiu kariéru sústredila viac na divadlo. „Bolo to ťažké najmä zo začiatku, prvý týždeň, ale dnes sa točí veľmi rýchlo, nie je čas zaváhať, musíme sa učiť veľmi rýchlo. Prvé tri dni som sa zapotila," priznáva.

Svojej postavy sa však zhostila s odhodlaním a veľkou pomocou jej bol aj jej herecký partner, Marko Igonda: „Je to veľmi silný partner a ja som šťastná, že bol mojim hereckým partnerom. Veľmi mi na pľaci pomáhal. Bola to moja prvá veľká skúsenosť na kameru a on má tých skúseností veľa. Riešili sme praktické veci, ktoré nie je čas riešiť na pľaci." Jej postava je na prvý pohľad veľmi jednoduchá – Lea vzdala kariéru modelky, aby sa postarala o rodinu a o domácnosť, no Lucia Lapišáková to s ňou nemala také ľahké: „Lea je kladná postava, zdalo by sa, že je nezaujímavá, ale je tam veľa tých farbičiek. Je to typ nositeľky emócii. Ťažko sa hrá, lebo človek si povie, že to sa ani nemusí hrať, ale naopak, je to o to ťažšie zahrať tú jednoduchosť."

Seriálom Pod povrchom štartuje pondelok 20. augusta na obrazovkách televízie JOJ. Premiérový týždeň sa môžete tešiť hneď na štyri časti od pondelka do štvrtka o 20:20!