Počuli ste už o inteligentnej domácnosti? Máte všetko pod palcom a nemusíte sa pohnúť z gauča!

Viac sa dozviete z reportáže.

Každý z nás asi vlastní inteligetný telefón a veľa z nás má doma inteligentnú televíziu, no o inteligentnej domácnosti ste asi zatiaľ len počuli. Preto sme sa rozhodli, že vám ju v relácii Postavíme, opravíme, zveľadíme trochu predstavíme a priblížime – možno vás prekvapí, že táto možnosť je reálnejšia, ako by ste čakali. A čo to vlastne taký inteligentný dom je? „Inteligentný dom alebo inteligentná elektroinštalácia napomáha v riadení zariadení v domácnosti, to znamená, že ich môžeme ovládať bez toho, aby sme museli podniknúť nejaké akcie,“ vysvetlil nám na úvod pán Michal Božík. Sú to všetky integrované technológie – môže to byť sledovanie televízie, ovládanie osvetlenia v miestnostiach celého domu, kamier a alarmu, žalúzií a mnohého iného.

Praktické je aj to, že môžete vďaka inteligentnému ovládaniu meniť kúrenie v jednotlivých miestnostiach domu bez toho, aby ste sa pohli z gauča. Ovládať sa dá takáto inteligentná domácnosť pomocou ovládania od TV alebo na mobilnom telefóne. Takto sa vám už nikdy nestane, že sa budete musieť vrátiť domov na to, aby ste skontrolovali, či ste zhasli svetlá a zamkli bránu. Ak máte o inteligentnú elektroinštaláciu záujem, vhodné je na ňu myslieť už počas výstavby domu, ale aj v prípade hotového domu sa dá takáto elektroinštalácia vyhotoviť aj bezdrôtovo.

Pozrite si celé video a dozviete sa viac! Ak ste zmeškali vysielanie relácie v premiére, nájdete ju v našom archíve zadarmo!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora