Zdeno našiel tajnú mapu k zakopanej truhlici plnej pokladu: Podarí sa mu ho s deckami nájsť?

Otcov a decká na chalupe zamestná veľká úloha. Nájdu totiž starú mapu, ktorú nakreslili ešte ako deti. Kresba vedia k tajnému zakopanému pokladu, ktorý teraz čaká na svoje odhalenie. Podarí sa im to?

Zdeno pri vypratávaní dedovej truhlice našiel staré noviny, na ktoré si spolu s Lacom a Janom kedysi nakreslili akési detské čarbanice. V noci sa však strhne zo spánku, lebo si spomenie, že to nie je obyčajná kresba, ale mapa. Mapa k ich pokladu, ktorý v detstve zakopali ako odkaz pre budúce generácie. Mapa však nie je kompletná a Zdeno hneď všetkých zburcuje, aby našli aj ostatné časti. Keď mapu poskladajú, musia z nej ešte vylúštiť, kde presne sa poklad nachádza.

Prázdniny - Honba za pokladom

​Jano si spomenie, že do truhlice spolu s Lacom pred Zdenom schovali jeho obľúbenú hračku, a tak sa snaží nájdenie pokladu nenápadne znemožniť. Medzitým sa o hľadanom poklade dozvedia Barani, ktorí ich chcú predbehnúť a nájsť ho skôr. Indícia pod okom Matuzalema ich privedie k najstaršiemu stromu v dedine, okolo ktorého celá obec vznikla. Barani i Trúby však raz-dva zistia, že s nájdením pokladu to nebude také jednoduché, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. 

Sledujte Prázdniny dnes o 20:35 na JOJke!