Pavel Maurer

Pavel Maurer

Pavel Maurer je zakladateľom a vydavateľom jediného nezávislého sprievodcu po českých reštauráciách „Maurerův výběr Grand Restaurant“, pričom od roku 2011 k nemu pridal sprievodcu po baroch „Maurerův výběr Grand Bar“. Každoročne vyhlasuje desať víťazných reštaurácií, z čoho sa u našich susedov stala prestížna udalosť a reštaurácie o umiestnenie v Top 10 priam bojujú. Svojím vplyvom prispieva k tomu, že dobré a kvalitné jedlá v príjemnom prostredí už nie sú unikátom, ale súčasťou životného štýlu českej spoločnosti.

Roky v reklamnom biznise (naposledy pôsobil ako riaditeľ reklamnej agentúry RMG Connect, Ogilvy Group) vymenil za vlastné aktivity v gastronómii. Od roku 2007 každoročne organizuje Prague Food Festival, ktorý behom troch dní navštívi asi 18 000 gastronómov z Česka aj iných krajín. Založil občianske združenie 3 duby, ktoré sa stará o revitalizáciu pražskej Stromovky. V roku 2006 vydal knihu „Tajemství nejlepších šéfkuchařů“. Už pätnásty rok prednáša marketingovú komunikáciu na FAMU.

Pavel Maurer sa narodil v roku 1959 v Hraniciach na Morave. Absolvoval fakultu žurnalistiky Univerzity Komenského v Prahe. Je ženatý s Monikou Maurerovou, bývalou letuškou, ktorá produkuje a organizuje všetky spomenuté aktivity. Spolu majú dve deti, 11-ročného Abraháma a o desať rokov staršiu Annu. Obaja s chuťou nielen varia, ale aj hrajú basketbal.