Michal Rabina

Michal Rabina

Do kuchyne sa dostal už ako malý chlapec, jeho starý otec Michal Horňák bol jedným zo známych kuchárov generácie, ktorá sa vyučila začiatkom 50. rokov v hoteli Carlton v Bratislave. Michal je v kuchyni aktívny už 20 rokov, z toho 10 v zahraničí, teda od roku 1992, keď začal študovať na strednej odbornej škole v Trenčíne.  Počas školy praxoval v Gastrocentre v Trenčíne a v hoteli Tatra, kde hneď aj po vyučení pracoval. Neskôr pôsobil vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku, Japonsku, Fínsku. Varil vo viacerých známych reštauráciách, tiež v Resort Trust v Tokiu, kam sa dostanú iba členovia, ale aj pre Červený kríž v Trenčíne bez nároku na honorár. Osobne pripravoval „kráľovský“ dezert s gaštanovou penou pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. a bol spoluzodpovedný za kompletnú realizáciu. Varil aj v „michelinových“reštauráciách  neďaleko Stuttgartu a v Belgicku. Momentálne je nájomcom Reštaurácie Henrici v Eisenstadte, Rehacentra v Ruste a Kaviarne v zámku Esterhazy. Celkovo zamestnáva 46 ľudí z Rakúska, Slovenska a Maďarska. Z dôvodu diskrétnosti odmieta menovať známych ľudí, pre ktorých varil: „Chcem, aby sa u mňa cítili dobre a pohodlne.“ Receptom na najobľúbenejšie jedlo je variť s láskou, pozitivizmom a entuziazmom a servírovať so štýlom, šarmom a úctou. 

Michal Rabina je ženatý. Manželka Aniko,do ktorej je podľa vlastných slov stále zamilovaný,  pochádza z maďarského Szegedu. Svadbu mali v marci tohto roku na 10. výročie zoznámenia. Majú spolu dve deti, syna Roberta Eliasa a dcéru Fridu Palomu.