selfie

Otestujte sa s nami: Je vaše telo staršie, než je váš skutočný vek?

Za niekoľko minút zistíte, ako na tom ste.

Každý z nás pozná svoj skutočný vek vyplývajúci z dátumu narodenia. No počuli ste už o biologickom veku? Ten odzrkadľuje rezervu, s akou organizmus funguje, respektíve nakoľko je opotrebovaný. Ovplyvňuje ho množstvo faktorov, ako napríklad spôsob stravovania, športovanie, obezita, kvalita spánku, fajčenie, alkohol, pozitívny prístup k životu, sociálne prostredie. Kedy je ale vaše telo staršie, ako je váš skutočný vek? Ak spĺňate hoc len jeden z nasledujúcich ukazovateľov, významne si skracujete život!

- obvod pásu máte viac ako 100 cm (muži) alebo 85 cm (ženy)
- srdcovú frekvenciu v pokoji máte viac ako 80 úderov/min
- vaše BMI je viac ako 30
- telesnú aktivitu strednou intenzitou uskutočňujete menej ako 3-krát za týždeň (pomalý beh, rýchla chôdza, bicyklovanie, plávanie)

Zistite, ako na tom ste:

Vzorec pre výpočet:
BMI = m/h2

m – telesná hmotnosť v kilogramoch

h – telesná výška v metroch

Tabuľka rizika úmrtia na srdcovocievne choroby:

počet úderov za minútu riziko úmrtia na srdcovocievne choroby
do 75 bez rizika
76-80 5%
81-85 10%
86-90 15%
91-95 20%
96-100 25%
101-105 30%
nad 105 35%

Ak ste zistili, že spĺňate jednu a viac z uvedených možností, možno je na čase, aby ste sa rozhodli pre Reštart! Inšpirujte sa našou novou reláciou! Pretože nikdy nie je neskoro začať pre seba niečo robiť!

O čom bude šou Reštart?
Sedemnásť ľudí žilo nespokojne, v smútku a v depresiách tak, že sa jedného dňa rozhodli pre radikálnu zmenu. Potrebovali svoj život vrátiť do čias, keď boli ešte šťastní. Osamelosť po rozvode je zničujúca, závislosť na hracích automatoch prerastá cez hlavu a ničí život, konflikty s rodičmi presahujú mieru, ktorá sa dá zvládnuť, zajedanie smútku prináša desiatky kíl navyše... V Reštarte budete svedkami toho, ako sa sedemnásť obyčajných ľudí vydá za šťastím a zmenou, ktorá bude trvalá. Po ceste za ich novým ja ich budú sprevádzať štyria špičkoví odborníci – ich strážni anjeli.

Sledujte novú šou Reštart už od 8. januára na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart