Ste unavený, nevládzete a chýba vám energia? Vieme, kde je problém a čo robíte zle!

Inšpirujte sa tipmi od odborníkov.

Veľa práce, množstvo stresu či kopec termínov, ktoré treba dodržať. Život v súčasnej dobe je pomerne hektický a mnoho ľudí má tak rýchle tempo, že nestíha vôbec odpočívať a zregenerovať sa. V dôsledku toho bývame často unavení, cítime sa vyčerpaní a bez energie. Nastaviť si rozumnejšie životný štýl by bolo, samozrejme, najlepšie východisko. Podporiť dobíjanie svojich pomyselných bateriek sa dá aj inak. S obrovskou únavou bojovala aj Simona, ktorú sme spoznali v šou Reštart. Odborníci však zistili, že jej vyčerpanosť nespočíva len v nedostatku spánku či odpočinku, ale aj v tom, čo konzumuje a ako a hýbe. Z rád, ktoré jej dali, sme pre vás vypracovali krátky a stručný návod, ako načerpať dostatok energie!

Strava:
- Začnite sa pravidelne stravovať. Každá porcia vášho jedla by mala obsahovať nielen makroživiny ako tuky cukry a bielkoviny, ale aj mikroživiny ako vitamíny a minerály.

- Ak chcete telu dodať kofeín, namiesto sladených kolových nápojov či kávy si doprajte zelený alebo čierny čaj.

- Príklad jedálnička na jeden deň: raňajky – müsli s broskyňami, obed – zeleninový šalát s grilovaným kuracím mäsom, večera – mozzarella s paradajkami.

Pohyb:
Snažte sa do svojho života zaradiť aeróbne aktivity s nízkou až strednou intenzitou, ktoré rozprúdia krv v žilách a zvýšia tak aktivitu mozgu. Skúste, napríklad, rýchlu chôdzu, pomalý beh alebo veslovanie na trenažéri.

Sledujte šou Reštart každý utorok o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart