Dramatické vyvrcholenie Zuzkinho Reštartu: Hororový úraz a hospitalizácia v nemocnici!

Z tohto behá mráz po chrbte! Zuzana sa do zmeny svojho života v rámci Reštartu od prvého dňa pustila ako levica. Keď už sa blížila ku koncu, zastavil ju vážny úraz jej milovaného synčeka.

Mladá žena a slobodná mamička Zuzka sa do Reštartu prihlásila preto, lebo sa konečne chcela raz a navždy zbaviť svojej obezity. Ako sama priznala, nikdy nepatrila k najchudším ženám, no pár rokov po pôrode sa dostala na váhu takmer 135 kíl. Tuk predstavoval až 70 percent jej tela a pás meral až 126 centimetrov. Najlepšie na tom nebola ani jej kondička a športový fyziológ Viktor Bielik jej na základe všetkého vypočítal biologický vek 51 rokov. To Zuzku poriadne vystrašilo. Zľakla sa, že by ju obezita mohla pripraviť o zdravie a jedného dňa aj o život. A to kvôli synčekovi nechcela dovoliť. Preto sa do chudnutia a cvičenia pustila plnou parou vpred. Lenže, tesne pred záverečným meraním stretla Zuzku udalosť, ktorá okamžite odstavila jej doterajšie reštartové úspechy na vedľajšiu koľaj a poprehadzovala jej priority. Jej synček totiž na návšteve na seba prevrhol termosku s čajom a popálil sa na veľkej ploche tela. Zúfalá matka tak namiesto do štúdia na záverečné merania napochodovala s dieťatkom do nemocnice. Previezli nás do nemocnice. Neskutočne som si to vyčítala. Dávala som si to za vinu. Proste, dieťa plače a vy mu nemôžete pomôcť,“ povedala s plačom koučovi Patrikovi Bálintovi.

​Po niekoľkých týždňoch od úrazu, v čase, keď už bol jej synček v poriadku, sa Zuzka predsa len vybrala na záverečné merania k Viktorovi. Za pol roka v Reštarte zhodila 23,5 kila, v páse schudla 14 centimetrov a zbavila sa 20 percent telesného tuku. Stále je to však málo. Preto sa jej podarilo biologický vek znížiť len o 6 rokov. „Žena v jej veku by mohla mať o polovicu menej tuku, ako má teraz. Neschudla toľko tuku, koľko by sme my očakávali. Ale dohnala to tou bojovnosťou. My vidíme podľa tých parametrov, či to niekto odflákne alebo ide na doraz. A ona išla,“ skonštatoval Bielik. O čosi ružovejšie to však vidí internista Peter Tatar. „Zuzku treba pochváliť preto, lebo v čase, keď posledný mesiac bola vo veľkom strese, lebo mal jej syn úraz, sme očakávali, že ju to zlomí. Že priberie. A ona nepribrala,“ pochválil lekár.

Sledujte Reštart aj budúci týždeň po seriáli Som mama na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora