koláč

Ako maškrtiť, ale nepribrať? Držte sa TÝCHTO rád a opasok vás už tlačiť nebude!

Skvelé tipy pre vás pripravil odborník na slovo vzatý.

Vianočné sviatky a Silvester sú obdobím, počas ktorého priberie takmer každý z nás. Predsa len, stoly sa prelamujú pod váhou chutných jedál, sladkých koláčov, zákuskov či slaných pochúťok. Nehovoriac o nejakom tom poháriku alkoholu. Hoci sa nám zdá, že si len sem-tam niečo zobneme, keď sa v januári postavíme na váhu, horko zaplačeme. Odborník na výživu Viktor Bielik, ktorý bude jedným zo strážnych anjelov našich súťažiacich v šou Reštart, si pre vás pripravil tipy, ako si zamaškrtiť, ale nepribrať. „Počas jedenia, napr. aj vianočných zákuskov, vznikajú v mozgu prirodzené omamné látky. Tie navodzujú pocit šťastia, pohody. Preto ich voláme aj hormóny šťastia. Výsledkom je, že sa vytvára pôžitok. Je to tak silné, že následne sa začínajú v mozgu produkovať ďalšie chemikálie, tentokrát vyvolávajúce túžbu. Túžbu pokračovať v jedení, túžbu vytvárať ďalší pôžitok. Potláčajú akékoľvek predsavzatia. „Čokoládové“ hormóny šťastia však majú krátky účinok. Rýchlo ich prevalcuje frustrácia z priberania práve v momente, keď brucho začína tlačiť na pracku opaska. Avšak hormóny šťastia vylúčené počas pohybu v prírode, alebo fitnesscentre účinkujú dlhšie. Bonusom je úbytok slaniny tentokrát nie z taniera, ale z vášho brucha,“ vysvetlil s úsmevom.

Ak by ste ale predsa mali návaly vlčieho hladu a nevedeli ho zvládnuť, má riešenie. „Dajte si koláč, dva, ale zvyšné zákusky a vianočné pečivo nenechávajte vyložené na stole. Stačí, keď budete mať na očiach misu s ovocím. Veľa sa prechádzajte. Utlmíte tak túžbu a potrebu celý deň niečo zobať,“ dodal Bielik.

Zdroj: Profimedia

Na JOJku totiž prichádza nová šou Reštart, ktorá nám ukáže, že nikdy nie je neskoro začať pre seba niečo robiť. Sedemnásť ľudí žilo nespokojne, v smútku a v depresiách tak, že sa jedného dňa rozhodli pre radikálnu zmenu. Potrebovali svoj život vrátiť do čias, keď boli ešte šťastní. Osamelosť po rozvode je zničujúca, závislosť na hracích automatoch prerastá cez hlavu a ničí život, konflikty s rodičmi presahujú mieru, ktorá sa dá zvládnuť, zajedanie smútku prináša desiatky kíl navyše... V Reštarte budete svedkami toho, ako sa sedemnásť obyčajných ľudí vydá za šťastím a zmenou, ktorá bude trvalá.  Po ceste za ich novým ja ich budú sprevádzať štyria špičkoví odborníci – ich strážni anjeli.

Sledujte novú šou Reštart už od 8. januára na JOJke!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart