Duša je pre život dôležitejšia, než si myslíte: Za tieto 3 problémy môže aj psychika!

Viete, ktoré to sú?

Stres, množstvo práce, finančné suchoty, problémy v rodine, nefungujúce zdravie. To všetko sú nepríjemnosti, ktoré mnohých z nás trápia a vplývajú na kvalitu nášho života. Snažíme sa byť úspešný v každej sfére svojho života a ak náhodou niečo nefunguje, cítime sa mizerne. Často mávame pocit, že sme zlyhali na celej čiare a sme z toho nešťastný. Popritom však zabúdame na to, že úspech to nie sú len peniaze, perfektná kariéra či usmiata rodina. Úspech je už to, ak sme zdraví, šťastní a cítime spokojnosť so životom. A tu nastáva problém. Množstvo ľudí sa často ani nezamýšľa nad tým, či cítia vo svojich životoch skutočné šťastie a spokojnosť. Či ich niečo netrápi, nekvári a neberie im to energiu. Nuž, a ak toto nefunguje, pomaličky prestanú fungovať aj iné veci v našom živote. Preto je zdravá duša a vysporiadaná psychika oveľa dôležitejšia, než si možno väčšina z nás myslí. Nespavosť, priberanie na hmotnosti či vracajúce sa choroby sú totiž zapríčinené aj nerovnováhou v duši.

Zdroj: Pixabay

Že je to naozaj tak, nás presvedčí nová šou Reštart a hlavný terapeut účinkujúcich – Patrik Bálint. Ten sa celý život venuje skúmaniu a analýze ľudskej psychiky na rôznych úrovniach, ale najmä skrz regresívnu terapiu. V šou bude mať na starosti všetko, čo sa týka psychiky a duše účastníkov. Patrik vyštudoval softwarové inžinierstvo na ČVUT v Prahe a Bratislave. Profesný terapeutický výcvik absolvoval u Andreja Dragomerického. So svojimi klientmi „odsedel“ viac ako 11 000 hodín. V praxi okrem techník regresnej terapie využíva poznanie, že všetko je so všetkým spojené, takže poznanie a riešenie problému sa môže skrývať i v tých najjednoduchších veciach, ktoré sú často blízko nás, len my ich často nevidíme. Patrik je tým, kto naštartuje zmenu zvnútra. Všetci účastníci prejdú jeho posúdením, pričom on dokáže vopred určiť, ako sú pre skutočnú zmenu vhodní či nie, aké sú pri nich riziká a ako asi bude ich zmena prebiehať. Pomocou terapie je schopný vyriešiť dlhodobé problémy, kvôli ktorým nie sú účastníci schopní schudnúť alebo inak pohnúť so svojím životom

O čom bude nova šou Reštart?
Reštart nám ukáže, že nikdy nie je neskoro začať pre seba niečo robiť. Sedemnásť ľudí žilo nespokojne, v smútku a v depresiách tak, že sa jedného dňa rozhodli pre radikálnu zmenu. Potrebovali svoj život vrátiť do čias, keď boli ešte šťastní. Osamelosť po rozvode je zničujúca, závislosť na hracích automatoch prerastá cez hlavu a ničí život, konflikty s rodičmi presahujú mieru, ktorá sa dá zvládnuť, zajedanie smútku prináša desiatky kíl navyše... V Reštarte budete svedkami toho, ako sa sedemnásť obyčajných ľudí vydá za šťastím a zmenou, ktorá bude trvalá. Po ceste za ich novým ja ich budú sprevádzať štyria špičkoví odborníci – ich strážni anjeli.

Sledujte novú šou Reštart už od 8. januára na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart