Od stand-upu až na slovenské obrazovky: Takáto bola cesta seriálovej novinky Semafor!

Máte sa rozhodne na čo tešiť.

Už o dva týždne štartujeme na JOJke nový komediálny seriál Semafor, ktorý prinesie kopec zábavy a vtipných situácií, ktoré môže zažiť ktokoľvek z nás. V slovenskej adaptácii Semaforu sa diváci môžu tešiť na skvelý humor, vtipné scény, ktoré napísal sám život a obľúbené herecké hviezdy, ktoré sa predstavia nielen v hlavných, ale aj mnohých vedľajších postavách. Zárukou kvality sú tiež overení tvorcovia populárnych seriálov Naši či 1890. Práve režisér týchto seriálov Peter Begányi sa pričinil o to, že tento seriál sa napokon dostal aj k slovenskému divákovi. „Bol som na konferencii v Tel Avive a takisto som sa bol pozrieť na stand-up komika Adira Millera. Zistil som, že robí seriál. Oslovili sme ho a spýtali sa, či by sme mohli takýto seriál preniesť na Slovensko. Veľmi sa mi páčil humor, ktorý robí, lebo si myslím, že je to humor, ktorý osloví aj slovenského diváka,“ prezrádza Begányi.

​Semafor je komédia o priateľstve medzi troma najlepšími kamarátmi po tridsiatke a vznikol podľa izraelského formátu Traffic Light, ktorý získal v roku 2010 prestížnu cenu International Emmy Awards v kategórii najlepší zahraničný komediálny seriál. Následne bol tento námet adaptovaný do viacerých krajín vrátane USA či Ruska. Pôvodne zahraničný formát však predsa len bude mať mnoho slovenských prvkov, ktoré mala na starosti dramaturgička Natália Švecová.

Semafor - Tomáš Maštaír, Martin Nahálka, Stanislav Majer Semafor - Tomáš Maštaír, Martin Nahálka, Stanislav Majer Zdroj: joj.sk

​To, že sa režisér rozhodol obsadiť do hlavných rolí práve Stanislava Majera, Tomáša Maštalíra a Martina Nahálku, nie je žiadna náhoda. Je však pravdou, že každý z nich si pôvodne skúšal inú postavu, až sa všetko prirodzene vyformovalo do takejto podoby. Zámerom režiséra zároveň bolo tak trochu porušiť zaužívané pravidlá. Zobral českého herca a dal ho do slovenského seriálu a takisto dal Tomáša Maštalíra a Martina Nahálku do úplne inej polohy, než sme boli doteraz na obrazovkách zvyknutí. Vo výbere zaiste pomohla aj Begányiho skúsenosť s hercami zo seriálu 1890, kde si zahral Majer i Nahálka. „Tým, že sme sa už poznali a sme kamaráti, vedel som, čo môžem od nich očakávať a ako môžem s nimi pracovať,“ dodáva režisér.

Nový komediálny seriál Semafor štartujeme už v utorok 13. marca o 20:35 na JOJke!