Ako prekabátiť policajtov a nedostať pokutu? Gajdi má dokonalý tip!

Oplatilo sa.

Aj takto sa dá prekabátiť mestskú políciu. Gajdi s Mirom sa ponáhľali na Ditinu detskú besiedku, ktorá začínala už o malú chvíľku. Nemali tak veľa času na zbytočné hľadanie voľného parkovacieho miesta, a tak to "pichli" rovno na chodník. Obaja si pritom uvedomovali, že u mestskej polície takto ďaleko nepochodia. Gajdi však mal pripravené papieriky s odkazmi, ktoré sa chystal pripevniť pod čelné sklo:

  •  „Pán policajt, majte strpenie, sťahujem sa.“
  • „Pán policajt, majte strpenie, išiel som si kúpiť parkovací lístok, hneď som späť.“
  • „Pán policajt, majte strpenie, manželka rodí.“

Mestkí policajti však podľa skúsenejšieho Mira zažili aj iných špekulantov ,a preto treba vymyslieť niečo originálne. Hneď mu dal aj originálny tip, ktorý napokon využili:

  • „Pán policajt, zomrel mi ujo. Moja teta je veľmi nešťastná a hrozí, že umrie aj ona. Musel som ju ísť utešiť.“

​Na papierik navyše Gajdi napísal aj svoje telefónne číslo, aby to pôsobilo serióznejšie. Napokon však mestský policajt predsa len prišiel na to, že niečo na tom odkaze asi bude „smrdieť“ a že si zrejme niekto z neho robí srandu. Gajdi s Mirom tak museli okamžite prísť k autu. Aby však obhájili svoje konanie, policajt chcel na vlastné oči vidieť smútiaciu vdovu, pre ktorú museli parkovať na zakázanom mieste. Gajdimu a Mirovi sa to napokon predsa len podarilo, keď zazvonili náhodnej tete Hanke, od ktorej sa napokon nemohli dostať preč. Čo však bolo najlepšie, neveriaci policajt im všetkým skutočne uveril a oni sa tak vyhli 150-eurovej pokute.

Všetky epizódy Semaforu nájdete v bezplatnom archíve!