Pripravte sa na nevídanú novinku: Na JOJku mieri najvýpravnejší seriál Slovania!

Slovania je najvýpravnejším seriálom v histórii Slovenska. Nakrúcal sa nielen u nás, ale aj na Ukrajine. Príbeh divákov prenesie v čase a vráti ich do siedmeho storočia. Na tento nevídaný a ambiciózny seriál sa môžete tešiť už čoskoro na obrazovkách televízie JOJ.

Veľkolepý príbeh Slovanov znovu ožije v najvýpravnejšom fantazijno-historickom seriáli Slovania. Nakrúcal sa v unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny v Žytomyrskej oblasti kúsok od hlavného mesta Kyjev. Na týchto miestach boli pre účely seriálu postavené dve historické slovanské drevené dediny. Dobrodružno-historický seriál televízie JOJ vznikol v réžii Petra Bebjaka s producentkou Wandou Adamík Hrycovou, kameramanom Martinom Žiaranom a v spolupráci s ukrajinskými partnermi

​Príbeh, zasadený do siedmeho storočia, sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Susediace hradiská Veľký stôl a Furnau, v ktorých sa paralelne odohráva dej, sa navzájom potrebujú obchodne, ale mocenské záujmy a tlak príchodu plieniacich Avarov ich počas príbehu postavia do konfliktu.

Seriál pracuje s fiktívnou rekonštrukciou historického obdobia, ale aj s fantazijnými a nadprirodzenými prvkami. Motívy k nej tvorcovia vybrali zo slovenskej a ukrajinskej ľudovej slovesnosti, piesní a rozprávok. Vytvárajú tým akýsi samostatný svet. Vo výpravnej sérii s prvkami fantasy sa predstavia mnohé herecké hviezdy, ako napríklad Zuzana Fialová, Juraj Loj, Richard Autner, Dušan Cinkota, Michal Režný či Andy Hryc.

Seriálová novinka sa na obrazovky JOJky dostane už čo nevidieť. "Veľký rok so Slovanmi sa blíži. S medzinárodnými tvorcami a špecialistami na raný stredovek vznikol náš najväčší dvanásťdielny seriálový projekt, ktorý sa po jednej z najvýnimočnejších výrob a náročnej postprodukcii uvedenia dočká v roku 2021. Fiktívna rekonštrukcia historického obdobia 7. storočia spred spojenia slovanských kmeňov bude postavená na dvoch hlavných dejových líniách a prepletená motívmi slovenskej a ukrajinskej ľudovej slovesnosti zachytenej v piesňach, poverách či rozprávkach. Príbeh plný mystických a fantazijných prvkov je posadený do prostredia Karpatskej kotliny, v ktorej sa život zmení na boj o prežitie po príchode plieniacich kočovných kmeňov Avarov," napísal generálny riaditeľ Televízie JOJ Marcel Grega na svojom facebookovom profile.

Pozrite si aj titulnú skladbu k seriálu: 

Nenechajte si ujsť seriál Slovania už čoskoro na obrazovkách televízie JOJ!