Igor Adamec

Igor Adamec: Dcéra sa vášnivo hádzala o zem, syn bol mamin maznáčik

Máte doma pokojné dieťa? V puberte sa môže všetko zvrtnúť. Svoje o tom vie aj otec dvoch detí - herec Igor Adamec.
Ako zvládate otcovské povinnosti a v akom veku sú vaše deti?

Mám 18-ročnú dcéru a 20-ročného syna. Z toho vyplýva, že otcovské povinnosti ma pozvoľne opúšťajú a ubúdajú. Moje deti už začínajú stáť na vlastných nohách. Barbora je tesne pred maturitou, a potom nás už asi definitívne opúšťa, ide študovať do zahraničia. Filip, ten je tu.

Aké bolo ich detstvo?

U nás to bolo zvláštne. Keď sa deti narodili, tak boli presne podľa svojich znamení. Dcéra je škorpión, čo je veľmi impulzívne a vášnivé znamenie. V detstve sa to prejavilo vášnivým hádzaním sa o zem a vášnivým vrieskaním. Syn je ráčik, utiahnutý, veľmi poslušný. Stál vždy mame za sukňou a skôr sa obával vonkajšieho sveta.

Máte v čerstvej pamäti ich pubertu?

V puberte sa to úplne otočilo. Dcéra sa dostala do ružovej bublinky, v ktorej žije prakticky dodnes. Syn si pubertu riadne užil, tak zlostne. Keď mal štrnásť-šesťnásť, tak sa vzbúril. U oboch skončilo pubertálne obdobie, keď odišli na rok študovať do Ameriky, syn mal sedemnásť, dcéra pred šestnástkou. Tam trochu dospeli, lebo boli v cudzej krajine a odkázaní len na seba.

Majú už svojich partnerov?

Dobrá otázka, ale nesledujem to veľmi. Vážnych partnerov určite nie. Dcéra si skôr užíva priazeň chlapcov. Myslím, že má veľmi rada, keď sa okolo nej točia. Je dosť ambiciózna, skôr si to užíva, akoby sa viazala. Takže o ňu nemáme žiadne obavy, ambície ju strážia. Syn sa zoznamuje s dievčatami. Má na to vek, aby hľadal tú pravú. Ale v akom je stave, neviem, nezveruje sa mi.

Keď deti odídu z domu, ako si budete s manželkou užívať voľný čas? Nastane u vás syndróm opusteného hniezda?

My už máme jednu generálku za sebou. Rok sme boli bez nich. Netvrdím, že by nám nebolo za nimi smutno, ale užili sme si to poriadne. Cestovali sme celý rok. Zobral som manželku na všetky miesta, kam chcela ísť. Robili sme presne to, ako keď si oni nájdu partnera.

Akým projektom sa teraz venujete?

Žiadnym veľkým. Som teraz v malej lokálnej televízii, ktorú sa učím mať na krku a to je teraz moja práca.

A čo sa týka divadla?

Skúšam Dostojevského hru Večný manžel na Malej scéne s Marekom Majeským. Je to ťažší text, v máji by mala byť premiéra. To je projekt, ktorý ma teraz baví a zaujíma. Čo sa týka Mafstory, momentálne sa nenakrúca, ale uzavreté to nie je.