Kalendár Kataríny Rogel Husenicovej

Pomôžme deťom: Fotografka Katka Rogel Husenicová nafotila nový kalendár

Charitatívny kalendár Kvietky z ADELI je plný jedinečných príbehov jedinečných detičiek. Za jeho vznikom stáli ako inak – jedineční ľudia.

V jednom z bratislavských nákupných centier sa nedávno uskutočnil krst Charitatívneho kalendára na rok 2014 Kvietky z Adeli. Ide o charitatívny projekt Asociácie pomoci postihnutým ADELI a fotografky Kataríny Rogelovej-Husenicovej, ktorú ste mohli vidieť aj ako štvornásobnú maminku v relácii Supermama. Katka všetky fotografie urobila bez nároku na honorár.

Zároveň bola otvorená výstava fotografií z kalendára, ktorá bude trvať na do 6.októbra. Pri každej fotografii sa nachádza aj príbeh fotografovaného dieťaťa. Krstnou mamou kalendára sa stala moderátorka Adela Banášová, ktorá za pomoci detí kalendár pokrstila lupienkami kvetov.

Podujatie moderovala Adriana Poláková a patrónkou projektu je Patrícia Vitteková. Fotografie Adely Banášovej a Patrície Vittekovej sa nachádzajú na titulke kalendára a takisto aj na výstave.

Pod svoju fotku krstná mama kalendára Adela Banášová vlastnoručne napísala toto:

,,Volám sa Adela a narodila som sa v roku 1980 ako zdravé dieťa. Časom sa môj mozog nakazil chorobou, ktorou trpí väčšina ľudí. Hovorím jej PROGRAM. Program o tom ako sa majú ľudia správať, kto je dôležitý, čo je dôležité, kto je zdravý, kto normálny a vôbec - ako by mali veci byť. Teraz som vo fáze liečenia a pomáhajú mi v tom aj deti z ADELI centra. Ďakujem im zo srdca. Adela.“

Prvé kusy charitatívneho kalendára Kvietky z ADELI 2014 priniesli organizátori z tlačiarne doslova tesne pred jeho krstom a vernisážou. Výťažok z predaja kalendára a ďalších sprievodných aktivít je určený na úhradu rehabilitačných pobytov detí, ktorých fotografie sa v kalendári nachádzajú.