Sex - problém

Sex vo vašej spálni: Vieme, čo zabíja vášeň!

Verili by ste, že aj to, čo máte vo svojej spálni, môže ovplyvniť kvalitu vášho sexuálneho života? Poďte spolu s nami poupratovať!

Ak sa zamyslíte nad frekvenciou a kvalitou vášho intímneho partnerského života, určite prídete na to, že by to mohlo byť aj lepšie. Najmä, ak ste spolu už dlhšie, máte deti, povinnosti, starosti. Na radosť, relax a vzrušenie je času čoraz menej.

Keď je to u vás takto, tak by ste sa mali mať na pozore. Odborníci varujú: Kvalita sexuálneho života medzi partnermi odráža aj to, či je váš vzťah naozaj zdravý. Aj keď si často nahovárame, že sex nie je to najdôležitejšie...

Nemusia to byť však iba roky, únava či vaše ratolesti, ktoré vám ukrajujú z vášho sexuálneho života. Za to, že je fádny, môže aj vaša spálňa! A nie iba preto, že je jediným (pre vás možno už aj nudným) miestom, kde si sex doprajete. Viete, čo všetko môže ovplyvniť kvalitu vášho sexu? Tu je náš zoznam!

Rodinné fotky v rámikoch

Iste ste hrdí na svoje krásne deti, veď ako bábätká boli také rozkošné... Preto máte ich fotografie všade, vašu spálňu nevynímajúc... No povedzme si na rovinu. Naozaj sa počas milovania s partnerom chcete pozerať na fotky vašich detí? (Alebo nebodaj iných členov vašej rodiny?) Hoci si to ani neuvedomujete, no vaše podvedomie to za sexy iste veľmi nepokladá. Tak si rámiky pekne krásne presťahujte – do obývacej izby, na stenu v kuchyni či v jedálni. Určite pre ne nájdete vhodnejšie miesto.

Darčeky od EX

Možno ste naozaj s partnerom v pohode, pokiaľ ide o záležitosti ohľadom bývalých partnerov. A všetko máte vydiskutované. Keď však na stene vašej spálne visí obraz, ktorý mu či vám daroval bývalý/bývalá, asi si na to jeden z vás vždy spomenie v tej najnevhodnejšej chvíli.

Takže pokiaľ ide o fotografie, spomienkové predmety, ktoré si chcete nechať, zabaľte ich a strčte do garáže či do pivnice. Nemajte ich na očiach. Vášmu partnerstvu to neprospieva, aj keď si to možno nepripúšťate.

Príliš veľa techniky

Vyzerá to vo vašej spálni tak trochu ako v kancelárii: televízor, touch-pad, telefón, počítač – to všetko na nočnom stolíku či pri posteli... Nabíjačku na mobil máte tiež vedľa postele. Vyhovárate sa, že telefón používate ako budík? Tak sa prestaňte a radšej si jeden naozajstný budík kúpte.

Nehovoriac o tom, že pred spaním ešte surfujete na facebooku. Tak potom sa niet čo čudovať. Minúty letia, vy ste čoraz viac unavení a váš partner namiesto sexu radšej zaspí. Od nudy.

Pozor na neporiadok

Máte na nočnom stolíku pohodené nezaplatené šeky, výpisy z účtov, na stoličkách prehodenú práve použitú bielizeň, na zemi ponožky... Nemusíte byť v zásade milovníci tip-top poriadku, no neporiadok nikomu neprospieva. Pretože to posledné, na čo pred zaspávaním budete myslieť, je sex. Práve naopak.

Po rozume vám bude behať toto: zajtra musím dať príkaz na úhradu a zaplatiť stravu v školskej jedálni, dám oprať osušky, utriem prach... Takže, ak sa chcete naozaj sexuálne naladiť, dbajte o to, aby v spálni bolo vždy čisto a všetko na svojom mieste.

Nesprávna veľkosť (postele...)

Príliš veľká posteľ môže znamenať, že sa síce lepšie vyspíte, no znamená aj to, že sa k sebe prestanete túliť. Skúste si všimnúť, ako zvyknete spávať a či sa zobúdzate v objatí, alebo každý na druhom konci postele.

Čo s tým? No posteľ asi nevymeníte. No skúste si toho byť vedomí a dajte si „záväzok“, že aspoň raz do týždňa sa budete večer len tak jeden k druhému túliť. Objímte svojho partnera, prehoďte si jeho ruku cez seba. Nech nemá pocit, že vás to obmedzuje a nech pochopí, že jeho objatie potrebujete...