Iba štyrikrát v histórii extraligy nastúpil 15-ročný hráč

V histórii slovenskej hokejovej ligy sa len štyrikrát stalo, že tím dal šancu iba 15-ročnému tínedžerovi. A práve o jednom z nich sa budeme rozprávať. 

Tento talent pre vás vybral Slovenský olympijský a športový výbor a predstavujeme vám ho vďaka Tiposu. 

Šimon Nemec pochádza z Liptovského Mikuláša a napriek svojmu veku je posilou extraligového tímu.HK Nitra. "Je to výborný pocit hrať v takomto veku. Moji spoluhráči sú starší, skúsenejší, ale nedávajú mi to pocítiť. Naopak, snažia sa mi vždy poradiť. Treba ísť malými krokmi a toho sa držím," chváli si Šimon vo videu. 

Jeho tréner Antonín Stavjaňa má v jeho budúcnosti jasno: "Má určité technické zdatnosti, ktorými prevyšuje svojich vrstovníkov. To ho posunulo do tejto kategórie.  V kolektíve nemá žiadny problém. Spoluhráči rešpektujú že je to mladý chlapec a potrebuje niekedy možno viac podporiť. Sú mu nápomocní, je vidieť, že je šikovný a taký talent je potrebné pestovať. Niektoré veci mu treba častejšie opakovať. Je to ako v počítačovej hre. Zo začiatku je to náročné, ale na desiaty pokus už vnímate rozdiely a dokážete na to reagovať. Upútalo ma jeho herné premýšľanie."

A akú úlohu si pre neho vymyslel Ľubo Višňovský? Dokáže Šimon streliť gól zo stredu ľadovej plochy tak, aby puk letel nad ľadom?

Výsledok tejto výzvy nájdete TU.