[multi] Prešov aktuálne 531

Ľudia poslali Prešovu cez Nadáciu TV JOJ vyše 800-tisíc EUR!

Televízia JOJ spolu s Nadáciou TV JOJ vyzvala ľudí 6. decembra na pomoc obyvateľom zničeného bytového domu v Prešove prostredníctvom SMS zbierky. Tá je ukončená a do mesta Prešov vďaka dobrým ľuďom pošleme stovky tisíc EUR.

Po tragických udalostiach v Prešove sme v televízii a Nadácii TV JOJ hneď v ten deň zrealizovali zbierku prostredníctvom darcovskej SMS v hodnote 3 EUR na pomoc rodinám postihnutých nešťastím a pozostalým, pričom každý vyzbieraný cent odošleme na transparentný účet mesta. Zbierky sa zúčastnili všetci slovenskí operátori.

Zbierka, ktorú sme spustili 6. decembra, bola ukončená v piatok 13. decembra, no prijali sme prostriedky zaslané ešte aj v sobotu i v nedeľu a pripísali ich ako výťažok zbierky. Ľudia z celého Slovenska mestu Prešov aj prostredníctvom našej zbierky preukázali solidaritu a vôľu nezištne pomôcť. V čase jej ukončenia Nadácia TV JOJ oznámila, že bolo vyzbieraných na pomoc spolu 811 776 EUR, pričom konečný výsledok zbierky za obdobie od 6. do 15. decembra 2019, po zúčtovaní mobilnými operátormi, aj s kompletným výpisom účtu zbierky, zverejní vo februári. “Chcem sa poďakovať za solidaritu našich divákov, vďaka ktorej môže televízia JOJ pomáhať ešte viac,” povedal generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

“Som všeobecne veľmi prekvapená sumou, ktorá sa dokázala vyzbierať. Keď som naposledy pozrela na náš účet, bola tam suma 2,9 milióna EUR a to, že Nadácia TV JOJ vyzbierala viac ako 800-tisíc EUR, je niečo neuveriteľné. Neviem si predstaviť, že na Slovensku nejaká zbierka dopadla tak, že sa spolu vyzbieralo viac ako 3,7 milióna EUR. Všetky peniaze, ktoré na tomto účte budú, prerozdelíme 48 vlastníkom bytov v bytovom dome na Mukačevskej ulici 7, aby si mohli zabezpečiť nové bývanie. Vzhľadom k tomu, že je suma taká vysoká, myslím si, že si za to dokážu kúpiť slušné bývanie,” povedala v nedeľu pre Noviny TV JOJ primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Všetkým, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do pomoci ľuďom v Prešove, z celého srdca ďakujeme!