[multi] Zbierka pre deti s rakovinou 8684

Zbierka pre deti s rakovinou

Televízia JOJ odpremiérovala tento týždeň prvé dve epizódy nového rodinného seriálu JENNY. Okrem osvety má seriál ambíciu pomáhať. Nadácia TV JOJ preto spustila Zbierku pre deti s rakovinou.

Nadácia TV JOJ spustila v stredu, 4. marca, dlhodobú zbierku, ktorá presahuje aj seriál JENNY. Znamená to, že zbierka pre deti s rakovinou potrvá aj po odvysielaní rodinného seriálu. Téme detí a dospievajúcich mladých ľudí s rakovinou sa budeme prostredníctvom zbierky systematicky venovať na obrazovke televízie JOJ a tiež na televíznych webových stránkach.

Zbierku pre deti s rakovinou môžete podporiť zaslaním sms v hodnote 3 EUR na číslo 855 v sieťach všetkých mobilných operátorov.

Všetky prostriedky budú použité na:
- podporu komunikačnej platformy pre deti, rodičov a rodiny,
v ktorých sa objavila rakovina, ale aj pre vyliečených pacientov a všetkých, ktorých problémy s touto chorobou trápia. Platformu založilo občianske združenie Deťom s rakovinou. Práve tu renomovaní lekári zodpovedia všetky otázky týkajúce sa tejto problematiky.
- na zariadenie nemocničnej izby Jenny pre deti choré na rakovinu
v Národnom ústave detských chorôb, ktorý diagnostikuje a lieči deti z celého Slovenska.
- na zriadenie Terapeutického ihriska v Národnom ústave detských chorôb pre deti z celého Slovenska, ktoré čakajú na náročné diagnostické vyšetrenia. Tento priestor bude pomáhať deťom zvládnuť neistotu a strach z lekárskych vyšetrení.

O seriáli: JENNY

Jana (Bára Očenášová), ktorej nikto nepovie inak ako Jenny, je 15-ročná vášnivá tanečníčka, žije len s otcom (Ján Koleník) a mladším bratom. Počas tréningu na tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby. Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Aj keď dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine. Otec, ktorý už prišiel o manželku (Vlastina Svátková), sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať. Život je nevyspytateľný a aj v tom najhoršom období
prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera (Simon Štubniak) aj svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury (Táňa Pauhofová). Oporou sú pre ňu aj kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú pohyb a rytmus aj za múry nemocnice.

JENNY je teda plná života, pozitívnej energie a nádeje, aj napriek okolnostiam. A presne taký je aj náš seriál. Nenechajte si ho ujsť už čoskoro na JOJke.