rapotacik header

Obľúbená relácia Rapotáčik je späť!

Po dvoch úspešných sériách prichádzajú na obrazovky detskej televízie Jojko nové časti logopedickej relácie Rapotáčik.

Poruchy výslovnosti či problémy s písaním a čítaním sa objavujú u čoraz väčšieho počtu detí. Možno je za tým rýchly životný štýl či moderné technológie. Dôležité je však prísť na problém čím skôr a obrátiť sa na odborníka – logopéda. V boji s neposlušnými hláskami a najnovšie aj písmenkami pomôže rodičom aj detská televízia Jojko s novou sériou obľúbenej logopedickej relácie Rapotáčik. Na výrobe seriálu televízia úzko spolupracuje s odborníčkou Luciou Palugyayovou, ktorá napísala scenár relácie.

„Po dvoch úspešných sériách Rapotáčika, v ktorých sme sa venovali hláskam a slovnej zásobe, sme sa rozhodli upriamiť pozornosť na trošku staršie deti. V tretej sérii sa preto venujeme písaniu písmeniek a zamerali sme sa na mladších školákov,“ hovorí dramaturgička detskej televízie Jojko Branislava Hronská. Nie je to však jediná novinka oproti predchádzajúcim epizódam. Deti sa budú pri obrazovkách
stretávať s novou postavou – k mame Lucii a jej dcére Terezke pribudne Terezkin spolužiak Romanko. Deti sa spolu učia, hrajú sa hry a popri tom si precvičujú slovíčka.

Hoci relácia nenahradí návštevu u odborníka, je inšpiráciou pre rodičov a zábavou pre deti. „Naša relácia je výborný spôsob precvičovania si hlások cez pesničky, slovnú zásobu, a tiež spôsob rozprávania sa s deťmi pri každodenných činnostiach. Je to vhodná podporná terapia,“ dodáva logopedička. Rodičia v relácii nájdu návody, ako precvičovať písmenká, hlásky, predložky či slovnú zásobu. Tiež sú tu tipy na vhodné hry, napríklad kreslené diktáty alebo práca s pamäťou. Mnohé z hier pritom rodičia využijú aj počas jazdy autom, na výlete či doma v obývačke alebo pri varení. Edukačná rovina je podporená milými a zábavnými pesničkami s logopedickými textami.

Nenechajte si ujsť novú sériu Rapotáčika od 5. septembra v televízii Jojko.

Okrem nových častí Rapotáčika si deti môžu pozrieť aj zábavné príbehy Spongeboba v nohaviciach a veľmi obľúbenú fantastickú Labkovú patrolu, či príbehy Slávneho lovca Pampaliniho.