Ultimátum - Dano Andrik

Štartuje dlho očakávaný seriál Ultimátum!

Napätie, dráma, výnimočné herecké výkony. Už zajtra večer štartuje vyjednávačská dráma Ultimátum.

Televízia JOJ už zajtra ponúkne svojim divákom výnimočný projekt – osemdielnu minisériu Ultimátum, ktorá je prvou koprodukčnou spoluprácou televízie JOJ s Českou televíziou. Miniséria vznikla pod režisérskou taktovkou Michala Kollára v produkcii KFS Production.

Novinka televízie JOJ, Ultimátum, je moderným a v našej televíznej tvorbe unikátnym projektom takzvanéh „contained thrilleru“, kde sa napínavý dej sústreďuje na jedno miesto. Uzavretý príbeh počas ôsmych epizód je kombináciou niekoľkých atraktívnych žánrov. Politický triler, rukojemnícka, či lekárska dráma.

„Záujem rešpektovaného seriálového producenta, akým je Česká televízia, koprodukovať pôvodný seriál televízie JOJ Ultimátum, je dôkazom výnimočnosti a kvality 8-dielnej minisérie, ktorá sa na české obrazovky dostane v najsledovanejší televízny večer. Som hrdý na našich tvorcov, ktorých projekty lákajú medzinárodných partnerov stále viac, čoho výsledkom je aj prvá seriálová spolupráca svojho druhu
s Českou televíziou. Práca s českými kolegami bola mimoriadne prínosná a verím, že Ultimátum stojí na začiatku dlhodobého partnerstva, ktoré divákom na Slovensku a v Česku prinesie ešte viac originálnych projektov,“ hovorí Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

„Už je to pár rokov, čo sme iniciovali stretnutie so zástupcami TV JOJ ohľadom možnej úzkej spolupráce. Naša divízia v Brne má k  Bratislave blízko, bolo teda na mieste zamyslieť sa nad možnosťou realizácie spoločných projektov. Vtedy bolo ponúknutých viacero seriálov na koprodukciu a vzájomne sme sa zhodli na tom, že práve Ultimátum je najviac atraktívne pre spoločný cieľ – pokúsiť sa o spoluprácu na náročnom a vysoko kvalitnom projekte,” odpovedala kreatívna producentka České televize Brno Jiřina Budíková na otázku, prečo sa ČT rozhodla vstúpiť ako koproducent do seriálu Ultimátum a zároveň hodnotiac seriál dodáva „s výsledkom sme nadmieru spokojní. Verím, že sme spoločne dokázali vytvoriť seriál, ktorý obstojí v konkurencii nielen na českom a slovenskom trhu, ale aj
v porovnaní so zahraničnými streamovacími kanálmi.“

O seriáli

Policajný vyjednávač Dano Andrik (Ján Koleník) sa ocitá uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie, kde sa okrem ministra obrany (Sveťo Malachovský) nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena (Ester Geislerová). Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu, musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana (Milan Bahul) na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo: či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest,
alebo - paradoxne - pomôcť únoscovi očistiť jeho meno.

Réžia: Michal Kollár
Producent: Jana Kluková
Hrajú: Ján Koleník, Milan Bahúl, Ester Geislerová, Sveťo Malachovský, Dušan
Cinkota, Diana Mórová, Zuzana Konečná, Edita Borsová, Gregor Hološka, Juraj
Hrčka, Alena Mihulová, Tatiana Kulíšková, Peter Kočiš, Marko Igonda, Miroslav
Etzler a ďalší.

Nenechajte si ujsť seriál Ultimátum už zajtra o 20:35 na JOJke!