TV JOJ logo

Televízia JOJ oslavuje úspešný druhý kvartál tohto roka, potvrdila tak pozíciu trhového lídra v hlavnom vysielacom čase

Po mimoriadne úspešných prvých troch mesiacoch tohto roka, kedy JOJ Group, aj samotná TV JOJ, boli jednoznačnými trhovými lídrami v rámci univerzálneho publika v prime time, nasledoval vynikajúci druhý kvartál. Čas, kedy je najviac divákov starších ako 12 rokov pri televíznych obrazovkách, patril JOJke.

JOJ Group a televízia JOJ potvrdili pozíciu trhového lídra v cieľovej skupine 12+ aj v druhom kvartáli tohto roka. JOJ Group dosiahla ako líder trhu v hlavnom vysielacom čase v kvartálnom priemere 9,5 % sledovanosť a 24,0 % podiel. Od apríla do konca júna bola televízia JOJ prvou voľbou divákov v prime time a vyslúžila si v priemere 6,8 % sledovanosť a 17,3 % podiel na trhu. Od začiatku roka je JOJ Group i samotná televízia JOJ stabilnou trhovou jednotkou v hlavnom vysielacom čase.

V druhom kvartáli sa darilo aj spravodajstvu, čím opäť televízia JOJ prekonala svoju konkurenciu v spravodajskom slote. V čase vysielania spravodajských relácií od 19:00 do 20:35 hod. si televízia JOJ pripísala trhové prvenstvo v rámci univerzálnej cieľovej skupiny s kvartálnou sledovanosťou 7,4 % a podielom 19,8 %.

Najsledovanejším spravodajským programom a zároveň aj TOP programom televízie JOJ bolo od začiatku apríla do konca júna Najlepšie počasie s 12,5 % sledovanosťou a 25,0 % podielom. Pozrelo si ho 577-tisíc divákov (CS 12+, 17.4.2022).

TOP nespravodajským programom JOJky bol v druhom kvartáli mimoriadne obľúbený seriál Nemocnica. 12. apríla 2022 si osudy lekárov a ich pacientov nenechalo ujsť v univerzálnej cieľovej skupine až 560-tisíc divákov. V tento deň seriál zaznamenal vynikajúcu 12,1 % sledovanosť a 25,7 % podiel. Seriál Nemocnica zasiahol 3. mája 2022 až 730-tisíc divákov (AvRch 12+). Od začiatku roka bola každá epizóda Nemocnice lídrom slovenského trhu.

Úspechom sa môže pochváliť aj seriál Hranica. Ten mal najpočetnejšie publikum za uplynulé tri mesiace 8. apríla, kedy dosiahol 8,8 % sledovanosť a 18,6 % podiel. Seriál z pašeráckeho prostredia mal v tento deň dosah až na 574-tisíc divákov (AvRch 12+). Premiéry seriálu Hranica môžu diváci sledovať aj počas leta vždy v pondelok o 20:35.

Popredné priečky TOP programov uplynulého kvartálu obsadzuje aj zábavná kuchárska šou Bez servítky. Líder slovenského trhu v podvečernom slote sa drží vysoko a v pondelok 4. apríla zaznamenal v univerzálnej cieľovej skupine kvartálny rekord, kedy dosiahol 9 % sledovanosť. Rekordom bol aj zásah až na 620-tisíc divákov (AvRch 12+) v piatok 1. apríla, a nebol to žart.

Nový letný seriál Šťastná rybka si diváci obľúbili a s každou jednou epizódou je ich prvou voľbou v prime time. Zatiaľ najlepší výsledok dosiahla 14. júna v deň svojej absolútnej premiéry so sledovanosťou 7,6 % a 19,4 % podielom, pričom zasiahla až 546-tisíc divákov (AvRch 12+). Seriál Šťastná rybka pokračuje v lete každý utorok o 20:35 na JOJke.