JOJ Plus - nová staničná grafika

JOJ PLUS oslavuje 14. narodeniny!

Mladšia televízia z portfólia JOJ Group oslavuje dnes, 5. októbra, svoje štrnáste narodeniny. Štartovala v roku 2008 pod názvom JOJ Plus, neskôr sme jej názov skrátili a familiárne ju nazývali iba PLUSka a po redizajne v roku 2020 sa vrátila k svojmu pôvodnému menu. Najstaršia menšia stanica je výraznou sestrou hlavnej stanice TV JOJ.

JOJ Plus začala vysielať v roku 2008. Na slovenský televízny trh vstupovala s cieľom osloviť staršie cieľové skupiny. Postupnou zmenou vysielacej štruktúry začalo jej programovú ponuku vyhľadávať stále viac mladšie a dynamické publikum. V rokoch 2011 až 2015 boli piliermi vysielacej štruktúry série CSI, ktoré boli mimoriadne obľúbené. Tri roky po štarte PLUSky, ako jej stále familiárne zvykneme
hovoriť, začala oslovovať oveľa mladších divákov seriálmi Simpsonovci a Futurama. V roku 2014 priniesla JOJ Plus senzáciu: britský X Factor. Na obrazovky sa dostával 24 hodín po britskej premiére so slovenskými titulkami. O dva roky neskôr, v roku 2016, sa na PLUSke po prvýkrát objavil Oktagon - súboje slovenských a českých bojovníkov MMA, ktorí boli považovaní medzi svojimi fanúšikmi za hviezdy. V súčasnosti tvoria programové piliere stanice JOJ Plus najmä kvalitné filmy, obľúbené seriálové legendárne tituly, dokumentárne cykly a športové prenosy.

Celý narodeninový mesiac bude stanica JOJ Plus ponúkať skvelý program. Na narodeniny, v stredu 5. októbra, JOJ Plus odvysiela o 20:30 oscarovú sci-fi komédiu Návrat do budúcnosti, v ktorej zahviezdil Michael J. Fox. V ďalšie stredy bude na PLUSke pokračovať kompletná filmová trilógia. Druhá polovica narodeninového večera bude tematicky patriť životopisnej britskej snímke Steve Jobs, v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom a Kate Winslet, pri príležitosti výročia úmrtia slávneho vizionára. V sobotu 8. októbra o 20:30 následne odštartuje mimoriadne populárna francúzska filmová séria Taxi, ktorú od piatka 4. novembra vystrieda hviezdami nabitá akčná séria Rýchlo a zbesilo. Narodeninový mesiac uzavrieme špeciálnou premiérovou minisériou Klondike, ktorú PLUSka odvysiela
v priebehu dvoch večerov v nedeľu a pondelok 30. - 31. októbra od 20:30.

Z premiérových filmov sa na obrazovke JOJ Plus uvedie najnovší prípad Marco zo slávnej škandinávskej kriminálnej série Oddelenia Q, na ktorý sa diváci môžu tešiť v utorok 29. novembra o 20:30. PLUSka taktiež vo štvrtok 24. novembra odvysiela skutočný príbeh ženy, ktorá musela počas druhej svetovej vojny ujsť z Viedne, pričom o šesťdesiat rokov neskôr sa pustí do jedného z najznámejších reštitučných súdov v histórii. Hlavné postavy vo filme Dáma v zlatom stvárňujú skvelí herci Helen Mirren a Ryan Reynolds. V najbližších týždňoch taktiež odvysiela príbeh astronautky, jedinej ženy vesmírnej misie Proxima, príbeh z väzenského prostredia, v ktorom odsúdencovi nádej na nový život prinesie výcvik divokého Mustanga, alebo výnimočný romantický príbeh Útek za Grace, v ktorom hviezdi James Caviezel.

JOJ Plus zároveň v tomto roku prináša najsledovanejšiu ponuku spomedzi všetkých malých staníc počas voľných sviatočných dní, a to ako s večerným programom, tak v priebehu dňa. Výsledkom je aj tohtoročná najsledovanejšia Veľká noc v histórii vysielania JOJ Plus.

Nabitá filmová ponuka nebude chýbať ani vo zvyšku sviatočných dní roka. V priebehu dvoch novembrových sviatkov pripravuje JOJ Plus počas dňa do vysielania animovaný hit Rodina Addamsovcov, dušičkový premiérový mexický animák Veľké želanie, výbornú snímku Králi hôr, v ktorej sa zaskvel Jean Reno, ale aj sviatočnú francúzsku komédiu Návrat hrdinu alebo dobrodružné filmy Flynn Carsen: Honba za Kopijou osudu, Robin Hood v spracovaní s Umou Thurman či Kráľ škorpión. V prime time odvysiela obľúbené snímky Skala, Česká spojka, no taktiež Gladiátor.

V priebehu vianočných sviatkov popri atraktívnych filmoch JOJ Plus odvysiela taktiež seriálové klasiky ako Arabela alebo Slovácko sa nesúdi. V budúcom roku sa navyše do vysielania dostane hneď niekoľko ďalších nesmrteľných seriálov ako Sanitka, 30 prípadov majora Zemana, Chalupári, Chlapci a chlapi alebo Malý pitaval z veľkého mesta.

Tešiť sa taktiež môžu fanúšikovia kultových jojkárskych seriálov. Po tom, čo toto leto PLUSka s úspechom oživila seriálový hit Odsúdené a po prestávke vrátila na obrazovky denne o 19:30 stále obľúbených Profesionálov, opäť vypočuje priania divákov a v budúcej sezóne vráti po rokoch do vysielania ďalší legendárny sitkom Mafstory, a to s kompletne všetkými sériami.

Najúspešnejším filmom za posledný rok bol Jánošík I. z roku 1962 v réžii Paľa Bielika vysielaný 18. decembra 2021 (sledovanosť 4,3 %, podiel 9,0 %). Historický film zasiahol až 453-tisíc divákov (AvRch). Druhým naj v poradí bol film Wasabi z 3. decembra 2021 so sledovanosťou 3,5 % a podielom 7,4 %. Do tretice sa najviac zadarilo filmu Túžba smrti, ktorý PLUSka vysielala 28. novembra 2021 (sledovanosť 3,3 %, podiel 6,9 %).

Najlepšie sa v uplynulom roku darilo športovým reláciám. Tie patria do prvej trojky TOP programov. Najlepšie čísla sledovanosti  zaznamenal FIS Svetový pohár obrovský slalom ženy vysielaný 28. novembra 2021 o 18:44 (sledovanosť 8,5 %, podiel 16,5 %). Zasiahol až 624-tisíc divákov (AvRch). Hneď po ňom nasledoval tiež FIS Svetový pohár obrovský slalom ženy vysielaný v ten istý deň o 15:39
(sledovanosť 7,4 %, podiel 18,1 %) s dosahom až 573-tisíc divákov (AvRch). TOP trojku uzatvára FIS Svetový pohár slalom ženy z 9. januára 2022 so sledovanosťou 5,9 % a podielom 15,7 %.

Ďakujeme vám za vašu priazeň! Oslavujeme S VAMI!