Iveta - Alžbeta Zea Ferencová

Kráska z Trebišova prichádza!

Je drzá, úprimná a na nič sa nehrá. To je Iveta, hlavná postava, ale aj názov januárovej novinky, ktorá na obrazovkách televízie JOJ štartuje už v nedeľu 8. januára. Pohodlne sa usaďte, kráska z Trebišova prichádza!

Iveta je mladé dievča, ktoré chce byť úplne iné ako ostatní. Vyrastá v Trebišove a svoje rodné mesto by nikdy nevymenila, nebyť jednej zaujímavej návštevy. A tak sa pre Ivetu začína nové dobrodružstvo a otvára iný svet. „Pôvodná slovenská miniséria Iveta s humorom, no bez príkras, obnažuje medziľudské vzťahy či predsudky, ktoré nás obklopujú, a s nadhľadom poukazuje na viaceré sociálne problémy, ktoré sú v bežnom živote tabu,“ prezradil o novom seriáli generálny riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega.

Za novinkou televízie stoja hviezdne mená. Sociálnu komédiu Iveta napísal scenárista Petr Kolečko, známy aj fenomenálnou minisériou Most!, za kamerou stál oceňovaný Martin Žiaran a túto fanastickú trojicu uzatvára výnimočný režisér Jan Hřebejk, ktorý vytvoril legendárne Pelíšky alebo film Musíme si pomáhať, za ktorý bol aj nominovaný na Oscara. Práve pre neho bol seriál novou výzvou. „Iveta bola pre mňa obrovská výzva. Nielen pre mňa, ale aj pre hercov. Veľmi by sme chceli, aby to diváci prijali, zabavili sa pri tom, aj sa nad určitými vecami zamysleli,“ priznal režisér Hřebejk.

Seriál Iveta je zaujímavý aj novými hereckými tvárami. Hlavnú postavu si zahrala Alžbeta Ferencová známa pod menom Zea. Išlo o jej prvú veľkú hereckú skúsenosť, keďže sa prioritne venuje spevu a tancu. „Musím priznať, že som mala najskôr veľkú trému. Dôsledne som sa pripravovala, učila sa texty, našťastie po nejakom týždni stres a napätie zo mňa opadli a hranie začalo byť pre mňa veľmi prirodzené. Režisér bol super, veľmi mi pomohol aj kameraman Martin Žiaran a Zuzka Mauréry, ktorá hrá moju mamu.“

Zdroj: TV JOJ

​Okrem Ažbety Ferencovej sa z mladej hereckej generácie ukážu aj herci Michal Kinik, Sophia Korčušková, Ráchel Šoltésová alebo Niki Dékány. Diváci sa však môžu tešiť aj na známe herecké špičky. Matku Ivety stvárnila Zuzana Mauréry. Čo ju presvedčilo zobrať ponuku v seriáli? „Podľa mňa zloženie Jan Hřebejk, Petr Kolečko a Martin Žiaran je záruka kvality. Myslím si, že to bola celkovo výzva a oceňujem, že televízia JOJ sa často púšťa na nie prvoplánovo komerčný terén.“ Popri Zuzane Mauréry sa herecky predstaví aj Milan Ondrík, Natália Germani, Daniel Fischer, Peter Nádasdi, Jevgenij Libezňuk, Milo Kráľ a iní.

Televízia JOJ uvedie seriál Iveta premiérovo v dvoch častiach za sebou v nedeľu 8. januára o 20:35 hod.