Lekar a imunita

Nový podcast LeKár a IMunita

24 podcast je významnou súčasťou programovej štruktúry spravodajskej televízie JOJ 24, no diváci ho nájdu aj na platformách Spotify a Apple. Do ponuky dnes pribudne nový podcast pod názvom LeKár a IMunita. Sprevádzať ním a otvárať dôležité témy z oblasti zdravia budú moderátorka Iveta Malachovská a gastroenterológ Ladislav Kužela.

24 Podcast sa venuje aktuálnym udalostiam v spoločnosti aj vo svete, ale aj rôznym lifestylovým témam. Preto rozširuje svoje tematické okruhy a raz do týždňa prinesie divákom JOJ 24, ale aj podcastovým nadšencom novinku. LeKár a IMunita v podaní moderátorky Ivety Malachovskej a gastroenterológa Ladislava Kuželu otvorí mnohé zaujímavé témy o zdraví a zdravom životnom štýle.

„S pánom docentom Ladislavom Kuželom sa stretávam dlhé roky pred televíznymi kamerami a poznáme sa takmer tridsať rokov.  Mimoriadne si pána docenta vážim, sledovala som, ako „podcastuje“, tak som uvažovala nad tým, ako ďalej rozvíjať tieto témy. Zavolali sme si, dali sme si spolu večeru a tam vznikol podcast LeKár a IMunita. Veľmi sa tešíme, že je tento podcast na svete a veríme, že ľuďom pomôže, že otvorí témy, ktoré ich upozornia na to, čo si na sebe musia všímať, aby boli zdraví. A čo je lepšie, ako to počuť od niekoho  kompetentného a kto to všetko dokáže zrozumiteľne a jasne povedať. Okrem toho pozývame do štúdia hostí, ktorí majú k danej téme čo povedať a tiež, čo ich s danou témou, o ktorej sa pánom docentom rozprávame, spája. Je to buď téma životného štýlu, alebo nám napríklad bývalí a súčasní športovci povedia, ako funguje ich stravovanie. Našou najväčšou ambíciou je, aby mali naši diváci a poslucháči zdravé trávenie, pretože vďaka tomu budú nemocnice oveľa prázdnejšie a môžeme sa tak vyhnuť mnohých chronickým či onkologických ochoreniam. Preto sme tu, cítime, že máme čo ľuďom povedať,“ vysvetľuje zrod podcastu moderátorka Iveta Malachovská.

„S Ivetou sa poznáme dlho a v poslednej dobe sme sa začali stretávať aj pred kamerami. Za ten čas, čo si ma Iveta ako hosťa pozývala, sme dostali od divákov a nesmierne pozitívnu spätnú väzbu, čím sme sa akosi prirodzene dostali ku spoločnému podcastu, ktorý vám teraz ponúkame. Zrodil sa podcast LeKár a IMunita a pevne veríme, že je postavený na pevných základoch, na ktorých vieme budovať
a povedať tak ľuďom, že existujú cesty, ako si svoje zdravie pomerne jednoduchými trikmi posilniť, podporiť a vylepšiť,“ hovorí gastroenterológ docent Ladislav Kužela.

Okrem nového podcastu ponúka spravodajská televízia JOJ 24 aj 24 podcast, ktorého súčasťou je Sme v kaviarni s komentátormi SME Petrom Tkačenkom a televízie JOJ Arpádom Soltészom, JOJ Zdravie s Marcelou Fuknovou, JOJ History s Veroninkou Homolovou Tóthovou, Na hrane TV JOJ, OK podcast s Ondrejom Kandráčom, ale aj ďalšie podcasty s redaktormi a moderátormi televízie – Alenou Stračiakovou, Júliou Zelenkovou, Máriou Dulaiovou, Nicol Richterovou, Jánom Mečiarom, Radom Ležovičom, Rasťom Striškom a ďalšími.

24 Podcast nájdete vo vysielaní spravodajskej televízie JOJ 24, ale aj na platforme Spofify  https://open.spotify.com/show/0jWT23VWRfdNKETrJPSAnO  a Apple https://podcasts.apple.com/sk/podcast/tv-joj-24-podcast/id1612618777?l=sk?l=sk