sowa

Anketa SOWA pozná svojich víťazov, mladí diváci si v sobotu nenechali ujsť priamy prenos

Na sobotnom galavečere sa odovzdávali ceny Social Awards Slovakia – ankety, v ktorej fanúšikovia raz ročne hlasujú o svojich najobľúbenejších influenceroch, blogeroch či vzdelávacích stránkach na sociálnych sieťach. Priamy prenos si na TV JOJ nenechalo ujsť najmä mladé publikum a celkovo si SOWA zaplo až 415-tisíc divákov v CS 12+.

Televízia JOJ v sobotu odvysielala vôbec prvý raz na svojich obrazovkách odovzdávanie cien Social Awards Slovakia. Diváci si užili večer plný zaujímavých hostí a viacerých hudobných vystúpení, ktoré vznikli exkluzívne pre udeľovanie cien 4. ročníka SOWA. Prenosom sprevádzala moderátorská dvojica Evelyn a Matej Sajfa Cifra. Podľa organizátorov sa do ankety tento rok zapojilo o 200 % viac hlasujúcich ako vlani a SOWA mala úspech nielen v televízii, ale aj na sociálnych sieťach.

Priamy prenos TV JOJ z odovzdávania mal v sobotu v prime time dosah na viac ako 400-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Program bol najsledovanejší v mladšom publiku a pri diváčkach vo veku 25 až 34 rokov bol lídrom trhu s podielom 19,4 %. 

Počas galavečera bola JOJka veľmi aktívna aj na sociálnych sieťach, kde počas víkendu posty a reelska z odovzdávania SOWA videlo na Instagrame viac ako 557 000 ľudí s viac ako 16 000 interakciami, na Facebooku 535 000 ľudí s približne 6 000 interakciami a na TikToku dosiahol obsah zo sobotného večera vyše 242 000 videní a 17 000 interakcií.