Hrdinovia, ktorí vás dostali: Toto sú najsilnejšie príbehy minulej série Siedmeho neba!

Obľúbená relácia V siedmom nebi sa konečne vracia na televízne obrazovky a my vás opäť zoznámime s mnohými silnými ľuďmi a ich silnými príbehmi.

Pri tej príležitosti štartu novej série obľúbeného Siedmeho neba sme sa rozhodli, že vám pripomenieme najväčších hrdinov z minulej série. Šlo totiž o ľudí, ktorí mali mimoriadne emotívne a dojímavé osudy a príbehy, ktoré otriasli celým Slovenskom. Napriek tomu, že niesli ťažký kríž, nestratili pozitívne myslenie a aj tie zlé dni žili naplno.

Zdroj: TV JOJ

Týrané sestry Natálka a Danielka
Kým väčšina detí si v útlom veku užíva bezstarostnosť a zábavu, Danielka a Natálka zažívali peklo, ktoré ich poznačilo. Ich rodičia boli totiž ťažkí alkoholici. Od otca nezažili jedno pekné slovo, len bitky, krik a bolesť. Jeho alkoholické excesy sa časom vyhrotili natoľko, že sa dievčatká báli o svoj život. Jedného dňa sa totiž tak veľmi opil, že vytiahol nôž a ohrozoval ním svoju ženu a aj svoje dcéry. Ich život sa skomplikoval po tom, čo v dôsledku alkoholizmu ich rodičov prišli o strechu nad hlavou. Rodina sa tak ocitla na dlažbe. Túlali sa po uliciach, prespávali na lavičke v parku či pod mostom. Keď rodičom došli peniaze, posielali ich vraj žobrať. Čo dostali, im vzali a prepili. Situáciu vzali do svojich rúk ich starí rodičia a vnučky si prišli osobne vyzdvihnúť. Dievčatá našli špinavé, vystrašené a šialene smutné. Pod krídlami babky a dedka začali Danielka a Natália konečne žiť tak, ako ostatné deti. Našli u nich útočisko a hrejivú náruč plnú lásky. Po čase si svoju veľkú chybu uvedomili aj ich alkoholickí rodičia. Pozbierali v sebe všetku odvahu, odhodili strach a rozhodli sa s dievčatami stretnúť. Lenže cesta k odpusteniu býva dlhá a tŕnistá.

Zdroj: TV JOJ

Športovkyňa Lucia
Pohyb a šport boli pre Luciu z Rohožníka naozaj všetkým. Bola učiteľkou telesnej výchovy, trénerkou aerobiku, vášnivou turistkou a športovala aj mimo toho vo voľnom čase. V roku 2016 sa ale jej činorodý život akoby mávnutím čarovného prútika absolútne otočil. Osud ju o jej lásku chcel pripraviť, keď jej diagnostikovali vážnu chorobu. Tá postihuje jej pohybové schopnosti a niekdajšia fitneska tak cíti aj pri najmenšom pohybe nesmiernu bolesť a kŕče. Pre zanietenú športovkyňu to bola rana po pás. Napriek tomu, že lekárske prognózy boli zlé a všetci ju vystríhali pred športom, cvičením a pohybom, Lucia sa nevzdala. Každý deň poctivo cvičí, rozcvičuje sa, naťahuje sa, aby ako-tak udržiavala svoje svalstvo. Odmieta používať invalidný vozík a naopak tvrdošijne sa púšťa do rôznych športových výziev. Výstup na Lomnický štít, výstup na Predné Solisko, preteky Spartan Race. To všetko Lucia dokázala vďaka svojej pevnej vôli a odhodlaniu. Každý deň tak dokazuje, že ak človek niečo naozaj chce a má v sebe dostatok viery, zvládne naozaj všetko!

Zdroj: TV JOJ

Hrdinka Paťka a jej krásne deti
​Patrícia si s bývalým partnerom prežila hotové peklo. Romantická študentská láska sa totiž po pár rokoch zmenila na hotový horor.
Psychické, fyzické aj sexuálne týranie. Tým všetkým si mladá žena prešla. Zarážajúce je, že prekážkou v ubližovaní nebola pre tohto muža ani skutočnosť, keď sa na to pozerali ich dve malé deti. Keď sa týraná žena spolu s deťmi konečne vymanila z tohto pekla, paradoxne, začalo sa druhé. Súdy boli totiž na jeho strane a medzi expartnermi sa začala vojna o deti. Na pojednávaní sa jej dokonca vyhrážali, že ak si jej dcéra nevytvorí vzťah k otcovi, umiestnia ju do ústavu. Kompetentní totiž vôbec nebrali do úvahy fakt, že deti nechcú s otcom tráviť čas preto, lebo sa ho boja. Nuž, zdá sa, že spravodlivosť býva naozaj slepá.

Zdroj: TV JOJ

Legedárny boxerista Ján Zachara
Kto chce v športe uspieť, musí pre to urobiť naozaj všetko. Množstvo odriekania, hodiny a hodiny tréningov, litre potu, veľa driny a ešte viac podpory od tých najbližších.
Svoje o tom vie aj legendárny Ján Zachara, ktorý sa dlhé roky venoval boxu. Olympiáda v Helsinkách v roku 1952 bola pre neho životným zlomom. Tréningy konečne priniesli svoje ovocie a on získal olympijské zlato. Dodnes na tento obrovský triumf spomína s láskou v srdci a s iskrou v oku. Ako však sám tvrdí, nič by nedokázal bez svojej milovanej manželky, ktorá ho vo všetkom podporovala. Podľa Jána Zacharu, to bola práve ona, ktorá sa pričinila o jeho úspechy. Svojou nehynúcou láskou, trpezlivosťou a oddanosťou. Od momentu, keď získal zlato však uplynulo už vyše šesťdesiat rokov a niekdajší boxer mal veľký sen. Ešte raz sa vrátiť do Helsínk. Na miesta, kde pred rokmi triumfoval a kde sa jeho život zmenil. Tento sem sme mu splnili a jeho návšteva Škandinávie bola mimoriadne emotívna.

Downik Filip Zdroj: TV JOJ

Downík Filip
Dvadsaťročný Filip sa narodil s Downovým syndrómom, no jeho hendikep ho na ceste za jeho cieľmi a šťastím nijako nelimituje. Práve naopak. Svoje znevýhodnenie premenil na svoju výhodu. Začal s jazdou na koni a v priebehu niekoľkých rokov sa tvrdou drinou vypracoval medzi svetovú jazdeckú špičku. Je majster sveta a zároveň zlatý olympionik. Na nič sa nevyhovára, na nič sa nesťažuje, iba poctivo trénuje a maká. A to mu prináša výsledky. Napriek tomu, že je vo svojej oblasti extrémne úspešný, štát ho na rozdiel od „zdravých“ športovcov či paraolympionikov finančne nepodporuje. Problémom totiž je, že športovci s mentálnym postihnutím na to skrátka nemajú nárok. Fakt, že mentálne znevýhodnených športovcov štát finančne nepodporuje a neodmeňuje za víťazstvá, v čase medializovania nahneval množstvo divákov, ktorí sa na internete doslova vzbúrili. Do komentárov napísali desiatky rozhorčených odkazov.

Zdroj: TV JOJ

Talentovaná Timejka
Keď sa niektorí ľudia ocitnú v neľahkej životnej situácii, začnú sa sťažovať na nepriaznivý osud a horekujú jedna radosť. Timejka je však iná. Chytila svoj talent a všetky príležitosti za pačesy a robí všetko pre to, aby raz niečo dokázala. Táto dievčina je totiž Rómka a spolu s mamou a so súrodencami žijú v osade v skromnejších podmienkach. Verí však, že vďaka usilovnosti a tvrdej drine sa im z nich podarí vymaniť a žiť lepšie. Práve preto sa s veľkým nadšením vrhla na učenie, predovšetkým štúdium angličtiny. Lebo vie, že vzdelanie je základ. Predsudky spoločnosti voči Rómom ju netrápia, ale práve naopak – poháňajú ju vpred. Chce totiž všetkým dokázať, že každý má rovnakú šancu na úspech.

Zdroj: TV JOJ

Hrdinka Emka
Popradčanka Emka je tínedžerka, ktorá má už vo svojom mladučkom veku neľahký osud
. Kým jej rovesníci riešia domáce úlohy, prvé lásky a svoje koníčky, ona má úplne iné starosti. Pred takmer dvomi rokmi jej totiž diagnostikovali nádor na ľavej strane panvy. Za tým nasledoval kolotoč chemoterapií, ožarovaní a ďalších chemoterapií. Kvôli chorobe dokonca musela prerušiť štúdium a vziať si individuálny študijný plán. Napriek tomu, že to rozhodne nemala na ružiach ustlané, je veľmi pozitívna, veselá a usmievavá. Vníma to tak, že diagnóza jej pomohla veľa vecí pochopiť. Rýchlejšie dospela a naučila sa užívať a vážiť si život. Jej príbeh má však aj druhú rovinu. Rodičia usmievavej tínedžerky sú totiž nepočujúci. Dievčatko je tak pre nich tlmočníčkou a spojítkom s okolitým svetom. Siedme nebo jej splnilo jej obrovský sen. Keďže je veľkou milovníčkou JOJky, užila si exkurziu s Mišom Hudákom a dokonca sa zúčastnila nakrúcania svojho milovaného Inkognita.  

Sledujte obľúbenú reláciu V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!