O otca prišli rukou matky: Pred detským domovom ich zachránila úžasná babka Irenka!

Keby príbeh, ktorý sa stal v rodine Karin a Paťka, napísal nejaký scenárista, asi by sme si povedali, že to už naozaj preháňa. Avšak, život takéto príbehy napísať dokáže. Tieto deti totiž zažili na vlastnej koži obrovskú tragédiu.

Písal sa október 2009, keď sa na sídlisku v Senici v jednom z bytov odohrala obrovská tragédia. Ostrá hádka 32-ročnej ženy a jej o 25 rokov staršieho druha sa skončila krvavou drámou. Podgurážená žena bodla muža kuchynským nožom, na následky čoho umrel. Očitými svedkami boli vtedy 2,5-ročná Karinka a 8-mesačný Paťko.V ten deň, keď sa to stalo, vtedy prišla mama kompletne ožratá z obchodu. Začali sa biť. Ja nechápem, čo do nej vliezlo, ale vzala nožík a bodla ho. Ja si pamätám len to, ako otec ležal na zemi bez známok života,“ zaspomínala si na hororové chvíle Karin. Po tom všetkom hrozilo, že deti skončia v detskom domove. Našťastie, nestalo sa tak. Prichýlila a pod ochranné krídla ich vzala Irena – bývalá manželka ich zosnulého otca. Nedokázala si predstaviť, že by deti zostali na tom svete úplne samy. „Nie sú moja biologická rodina, ale sú to deti môjho bývalého manžela. Vôbec som ich predtým nepoznala. Keď sa ale toto stalo, zobrala som si ich,“ vysvetlila svoje pohnútky žena, ktorú deti nevolajú inak ako babka, hoci nie je ich rodina.

Pre súrodencov je Irena všetkým a dokonca v ich srdciach nahradila ich mamu. Tá ich totiž nezranila len tým, že ich pripravila o otca. Keď ju pustili z väzenia v roku 2017, našla si partnera a založila si novú rodinu. Jej predošlý život akoby prestal existovať. Deti podľa ich slov nekontaktovala a svoje konanie z minulosti absolútne nevysvetlila. „Videli sme sa pred dvomi alebo tromi rokmi. Mali sme pohovor na polícii a keď sme odchádzali, chcela nás veľmi vystískať, dať nám pusu. Ale ja som odmietla,“ povedala Karin. Jedným dychom dodala, že by svojej biologickej matke dokázala odpustiť za predpokladu, že by jej zodpovedala všetky otázky, ktoré na ňu má. Konečne by sa im podarilo zbaviť zmätku, ktorý v hlavách majú. Osobou číslo jeden však navždy ostane babka Irenka. Babka je úžasná! Keby si nás nezobrala, tak my máme strašný život,“ zhodli sa súrodenci. Tí jej prostredníctvom Siedmeho neba chcú poďakovať za to všetko, čo pre nich urobila, ako ich zachránila a poskytla im útočisko.

Nenechajte si ujsť tento dojímavý príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!