Krásna Ivanka roky bojuje o zdravie ako levica: Dokazuje, že hendikep nie je prekážka!

Niektorí ľudia sa dokážu so svojimi problémami vysporiadať lepšie, iní zas horšie. A potom sú tu ešte ľudia, ako je Ivanka. Tá už dlhé roky bojuje ako levica o svoje zdravie, život a miesto na zemi.

Ivanka je krásna mladá žena, ktorá sa narodila ako posledná z trojčiat. Kým jej sestry sú úplne zdravé, ona sa narodila s vážnymi zdravotnými problémami. Prognózy boli zlé, no azda nikto nechcel žiť viac ako ona. Postavila sa svojej diagnóze čelom a prakticky od perinky bojuje zo všetkých síl. „Človek si nevyberie, čo sa mu dostane do života a do vienka. Každý z nás má ale možnosť vybrať si, či zabojuje alebo nie. Ja som si vybrala tú ťažšiu cestu, ale som teraz šťastná,“ skonštatovala Ivanka, ktorá je vždy plná pozitívnej energie. Jej tvár neustále zdobí úsmev a to aj napriek tomu, že to nikdy nemala na ružiach ustlané. Narodila som sa bez vyvinutia sánky, spánkovej kosti, lícnej kosti. Bez vyvinutia ucha, bez sluchového aparátu, bez vyvinutia orbitálnej časti. Bez toho, že by som jedného dňa mohla okom hýbať. Bez toho, aby som mala vyvinutý kĺb a mohla som hrýzť na tej strane, žuť a normálne rozprávať. Do toho časom pribudli leukémia a arytmia,“ vymenovala svoje diagnózy. Ako sama tvrdí, jej život závisí od liekov a chemoterapie, pretože už tretí raz bojuje s leukémiou. Každý deň je pre ňu veľkým víťazstvom.

V7N Ivanka Ivanke v získavaní financií na ťažkú operáciu pomáhali v kampani aj mnohé známe tváre.

​Pre zdeformovanú tváričku v detstve zažila veľa zlého. Odstrkovanie, šikana, fyzické a psychické ubližovanie. To všetko bola jej každodenná realita. Pocítila som, čo je to šikana. Nielen v škole, ale aj medzi ostatnými normálnymi ľuďmi, ktorí sú fakt zdraví. Nemala som kamarátov. Deti ma odsúdili. Deti ma zámerne zhadzovali zo schodov. Skončila som niekoľkokrát na pohotovosti,“ šokuje mladá žena. Ivanka však prízvukuje, že najväčšou ranou v jej živote nebola ani jej choroba, ani šikana. „Ani tie operácie tak nebolia, ako bolí strata rodičov. Pre mňa moji rodičia boli úplne všetko na svete. Ja som veľmi ťažko znášala smrť svojich rodičov. Nikdy sa s tým nezmierim. A tento boj zvládam aj kvôli nim, lebo som im dala slovo nad hrobom, že ja to nevzdám. Dala som sľub a ja ho dodržím,“ zaprisahala sa. Ivanka chcela byť odmalička modelkou a manekýnkou, no pre deformáciu v tvári nad týmto snom zlomila palicu a tak radšej vyštudovala právo, a to s červeným diplomom, aby mohla pomáhať ďalším ľuďom. Lenže, Siedme nebo verí v to, že sny by sa nemali zahadzovať. A tak sme s pomocou fantastickej módnej návrhárky Rebeccy Justh dokázali, že hendikep nie je prekážkou na ceste na módne mólo!

Sledujte tento strhujúci príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!