Má vážnu diagnózu, neľahký život, no nevzdáva sa: Z Ivanky by sme si mali brať príklad!

Ivanka je krásna mladá žena, ktorá sa narodila ako posledná z trojčiat. Kým jej sestry sú úplne zdravé, ona sa narodila s vážnymi zdravotnými problémami. Prognózy boli zlé, no azda nikto nechcel žiť viac ako ona.

Niektorí ľudia sa dokážu so svojimi problémami vysporiadať lepšie, iní zas horšie. A potom sú tu ešte ľudia, ako je Ivanka. Tá už dlhé roky bojuje ako levica o svoje zdravie, život a miesto na zemi. Pre svoju diagnózu si v živote vytrpela veľa zlého. Zažila šikanu, odstrkovanie a ako tvrdí, nikdy nemala priateľov. „Keď je dieťa malé, veľmi ťažko to vníma. Tam vôbec nebola súhra kamarátov. Nikdy v živote som nespoznala, čo je to ísť na spoločnú narodeninovú oslavu, alebo ísť do kina s kamarátmi. To ma veľmi zasiahlo. Predovšetkým ma v súčasnosti trápi to, že niekedy závisť ľudí, síce, neviem, v čom, ale dokáže byť zlá. Ľudia sa na to pozerajú len zvonku. Nevnímajú, čo sa všetko môže stať. Celá moja diagnóza je vnímaná len cez vonkajšiu stránku. Obvykle povedia, že nosím len náplasť, ale vôbec netušia, čo to obnáša. To zľahčovanie a nepochopenie mojej situácie, potom odstrkovanie, nieto prijatie do kolektívu, to je pre mňa ešte veľmi náročné,“ vysvetlila mladá žena.

Napriek tomu nestráca pozitívne myslenie, úsmev a energiu. Verí totiž, že to najlepšie ju ešte len čaká.Energiu, ktorú mám, mám predovšetkým vďaka svojim milovaným rodičom, pretože v tom živote ma naučili, ako napredovať. Aké ďalšie kroky urobiť, ako sa nevzdať tej diagnóze,“ dodala s úsmevom.

Sledujte reláciu V siedmom nebi každú nedeľu o 20:35 na JOJke!