Mrazivé slová Dávida, ktorý ostal na vozíku: Ak sa budem ľutovať, nohy mi nedorastú!

Dávidov život poznačila veľká tragédia, pri ktorej sa druhý raz narodil. Keď ho v marci zrazil vlak, akoby zázrakom prežil. Prišiel však o nohy. Svoj hendikep ale neprežíva a rozhodne sa neutápa v smútku či sebaľútosti.

Siedmy marec je dňom, keď sa Dávid druhý raz narodil. Mladému, len 20- ročnému mužovi sa akoby zázrakom podarilo prežiť obrovskú tragédiu, ktorú dodnes nedokáže pochopiť. Na trati medzi Podbrezovou a Dubovou ho totiž zrazil vlak. V tej chvíli pri ňom zrejme stáli všetci anjeli strážni, pretože z desivej nehody vyviazol živý. Bez ujmy to však neostalo. Dávid pod kolesami vlaku prišiel o nohy. Je však veľký bojovník a nezlomilo ho to. Práve naopak. Snaží sa zaradiť do aktívneho života a neprepadá zúfalstvu. „Snažím sa. Čo sa dá robiť v tejto situácii? Ak by som sa opustil, tak nohy mi nedorastú. Byť zvyšok života na posteli, to by nechcel asi nikto. Takže, musím sa len snažiť, ak chcem ešte niečo dokázať,“ povedal pre joj.sk.

Dávid chce začať nový život a svoju nádej vidí v paralympijskom športe, ktorý je jeho novým cieľom a možnosťou sebarealizácie. Ako sám tvrdí, vďaka hrozivej nehode sa naučil mnoho vecí a viac mu to dalo, než vzalo. „Naučilo ma to veľmi veľa. Napríklad, to, že sa treba tešiť z maličkostí, čo som sa v podstate doteraz netešil. A tiež, že si treba vážiť ľudí okolo seba. A hlavne zdravie. Svoje zdravie, zdravie druhých. To je asi to najhlavnejšie, čo máme,“ skonštatoval.

Sledujte reláciu V siedmom nebi opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!