Ťažko skúšaná rodina žije zo 170 eur: Pre pokazený kotol majú v dome len 11 stupňov!

Žijeme v 21. storočí, no mnohé veci, ktoré vnímame v dnešnej dobe ako samozrejmosť, žiaľ, pre veľa ľudí samozrejmosťou nie sú. Svoje o tom vie aj rodina mamy Gabiky, ktorá žije bez kúrenia.

Ľudo a Gabika viedli dokonalý, harmonický a viac-menej bezstarostný život. Žili v Bratislave, vychovávali tri dcéry a obaja pracovali. Lenže v priebehu jediného okamihu sa všetko radikálne zmenilo. „Mal škaredý úraz pri nakladaní auta. Vozil osobáky na kamióne. Zle šliapol a zhora z tej plošiny spadol štyri metre dole. Roztrhal si slezinu, pečeň. Deväť rebier si zlomil, poškodil si hlavu a zostala mu zrazenina na mozgu. To spôsobilo to, že sa mu to začalo zhoršovať tak, že je to veľmi zlé. Má silné epileptické záchvaty,“ vymenúva Gabika. Záchvaty mal podľa jej slov niekedy aj sedemkrát za deň. „Jemu odumrela pravá časť mozgu. Takže, on má aj rozdvojenú osobnosť,“ vzdychla si. Hoci z toho boli všetci nešťastní, jediným riešením tejto situácie bolo umiestniť Ľuda do ústavu.Najprv som sa trocha hneval, lebo som si myslel, že sa ma chce zbaviť. Trvalo mi skoro rok, aby mi to docvaklo, že mi žena chcela dobre,“ povedal otec troch dcér.

V7N teplomer V čase nakrúcania Siedmeho neba bolo v dome Gabiky len jedenásť stupňov. Zdroj: TV JOJ

​Ako to už na Slovensku býva, s príchodom tragédie prišli ruka v ruke aj finančné problémy. Gabika má totiž tiež zdravotné problémy a tak obaja žijú z invalidného dôchodku. Po zaplatení účtu za sanatórium ostáva zúfalej žene na chod domácnosti 170 eur. Niet preto divu, že na opravu pokazeného kotla jej už neostávajú peniaze. A tak štvorčlenná rodina žila v dome, v ktorom bolo v čase nakrúcania Siedmeho neba len jedenásť stupňov. Preto sme okamžite rozbehli akciu pomoci a rozhodli sme sa tejto rodine vrátiť teplo domova.

Sledujte vianočné V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!