Dojímavý skutok Vilovej „snúbenice“ Karinky trhá srdce: TOTO vám naženie slzy do očí!

Diváci televízie JOJ si určite pamätajú veselú a štebotavú Karinku, ktorá napriek ťažkej chorobe nikdy nestrácala optimizmus. Hoci sama sa nachádza vo vážnom zdravotnom stave, rozhodla sa pomôcť štyrom chorým detičkám.

Štebotavú Karinku je divákom Siedmeho neba veľmi dobre známa. Odkedy sa pred pár rokmi opýtala moderátora Vila Rozborila priamo v štúdiu, či si ju nevezme, jej nikto nepovie inak ako „Vilova snúbenica“. S dievčatka je dnes už 13- ročná slečna, ktorá však nežije ľahký život. Podobne ako Riško, Alex, Alexej a Amélia sa narodila s vážnou diagnózou, ktorou je svalová muskulárna atrofia typu 1. Keďže Karinka a jej rodina vedia, čo obnáša táto choroba a ako veľmi je vážna, rozhodli sa zapojiť do pomoci pre tieto deti. „Bohužiaľ, tento liek už pre našu Karinku nie je, o to viac držíme palce všetkým detičkám, aby mali krajší a plnohodnotnejší život. Veľmi pekne prosím všetkých ľudí, aby pomohli týmto detičkám. Naozaj je to pre nich jediná šanca, ktorá im pomôže žiť plnohodnotnejší život,“ odkázala divákom Karinkina mama v špeciálnej dokrútke V siedmom nebi.

Pozrite si Karinkin odkaz a Vilovu reakciu vo videu:

​Nuž, a práve v dokrútke urobila malá bojovníčka obrovské gesto, ktoré doslova trhá srdce. Zdravotné problémy dostali túto rodinu do veľmi zlej finančnej situácie, a preto musia doslova obracať každé euro. Napriek tomu, že sami majú málo a sami bojujú s vážnou chorobou, rozhodli sa detičkám pomôcť. Venovali im 100 eur. Tento skutok nahnal slzy do očí aj samotnému moderátorovi Vilovi Rozborilovi. „Mňa toto strašne dojalo. Pretože tá Karinka má naozaj tento istý typ ochorenia. Ona je liečená tou menej progresívnou liečbou. Ona má dnes 13 rokov a je to jedno z najdlhšie žijúcich detí s týmto ochorením. Modlím sa za ňu, ľúbim ju a chcem, aby to ešte vydržala. Tam je tá smola, že tento liek môže byť aplikovaný len deťom do dvoch rokov. To znamená, že Karinky sa to už netýka. Ale mňa dojalo to, že chceli prispieť. Oni sú chudobní ľudia. Tá choroba ich finančne zdecimovala. Ale napriek tomu chceli prispieť. Karinka, ďakujem,“ odkázal Rozboril.

Zbierka naďalej pribieha a všetci stále môžu posielať darcovské SMS a prispievať na pomoc s liečbou týchto detí. Pomôcť a prispieť ťažko chorým deťom môže každý zaslaním esemesky s textom DMS SMA na číslo 877 v sieťach mobilných operátorov Orange, Telekom a O2. Cena darcovskej esemesky sú 2 eurá. Za vašu pomoc vám v mene rodín Alexa, Alexeja a Amélie srdečne ďakujeme!