Emotívne poďakovanie od rodičov detičiek zo Siedmeho neba: Z ich slov vám stisne srdce!

Unikátne vydanie relácie V siedmom nebi prinieslo obrovskú pomoc ťažko chorým deťom, ktoré bojujú s časom. Vďaka dobrým ľuďom sa už podarilo vyzbierať viac ako milión eur. Stále je to však málo na záchranu ich životov.

Riško, Alexko, Alexej a Amélia trpia vážnou diagnózou s názvom spinálna muskulárna atrofia (SMA) typu 1. Jedinou nádejou na ich uzdravenie je extrémne drahý liek. Ten si ale ich rodičia nemôžu dovoliť, pretože stojí 2 milióny eur. Nám prišlo žiadostí na pomoc týmto štyrom rodinám viac ako 16 tisíc. To neprišlo na nikoho,“ povedal moderátor Vilo Rozboril. Práve týmto rodinkám sme sa venovali v špeciálnom vydaní Siedmeho neba, ktoré sme odvysielali v nedeľu večer. Prostredníctvom darcovských esemesiek a finančných darov, ktorými prispeli hostia relácie, ako aj moderátor Vilo Rozboril s manželkou či členovia štábu, sa podarilo vyzbierať viac ako milión eur. Rodičia chorých detičiek sú z toho nesmierne dojatí. Je to pre nás obrovská nádej a neskutočná podpora, pretože keby nebolo týchto ľudí, tak neviem, ako by sme ďalej bojovali. Podporuje nás to a ťahá nás to vpred. Zo začiatku sme netušili, že sa to dostane do takýchto rozmerov,“ povedali Alexkovi rodičia Marek a Monika. Ani sa nedá popísať, čo to pre nás znamená. Je to veľká vďačnosť, že sa ľudia takto vedia spojiť a pomôcť detičkám na to, aby mohli vyzdravieť,“ zhodnotili rodičia najmenšieho Alexeja.

Emotívne slová zazneli aj z úst Marcely a Juraja, ktorí majú princeznú Améliu. Prispievajú aj ženy na materskej, deti zo svojich kreditov. Ledva im dôjdu peniažky a už nám ich posielajú, aby mohli pomôcť našim deťom. Je to niečo, čo nás dojíma. Prišla nám aj taká správa, že jeden chlapček si minul všetok kredit a poslal esemesky našej dcérke. Alebo, keď nám píšu súkromne rôzni ľudia. Detičky z materskej škôlky a zo základnej školy sa tiež chcú aktívne zapojiť do zbierky. Ženú svoje učiteľky, aby nám nejakým spôsobom pomohli vyzbierať tie peniažky. To je tá čistá detská duša, ktorá chce len pomáhať a chce rozdávať lásku. Je to niečo, čo nás rozplače zakaždým, keď niečo podobné sa dopočujeme,“ povedali so slzami na krajíčku.

Zbierka naďalej pribieha a všetci stále môžu posielať darcovské SMS v tvare: DMS SMAna číslo 877. Zaslaním správy prispejete na pomoc s liečbou týchto detí. Za vašu pomoc vám v mene rodín Alexa, Alexeja a Amélie srdečne ďakujeme!