Fantastická správa pre ťažko choré detičky: Vyzbieralo sa im už viac než milión eur!

Unikátne vydanie relácie V siedmom nebi prinieslo obrovskú pomoc ťažko chorým deťom, ktoré bojujú s časom. Riško, Alexko, Alexej a Amélia trpia vážnou diagnózou, pri ktorej je jedinou nádejou na uzdravenie extrémne drahý liek. Ten si ale ich rodičia nemôžu dovoliť.

Slováci opätovne ukázali, že majú srdce na správnom mieste a dokážu sa zomknúť, ak ide o dobrú vec. Do dnešného dňa (2.3.2020 do 13-tej hodiny) bola na choré detičky s vážnou diagnózou spinálna muskulatúrna atrofia typu 1 vyzbieraná suma vo výške viac ako 1 milión eur. Táto fantastická suma zahŕňa nielen darcovské SMS, ale aj finančné dary, ktorými v nedeľu prispeli hostia relácie V siedmom nebi, ako aj moderátor Vilo Rozboril s manželkou či štáb relácie. Nám prišlo žiadostí na pomoc týmto štyrom rodinám viac ako 16 tisíc. To neprišlo na nikoho,“ povedal moderátor Vilo Rozboril. Pre Riška, Alexka, Alexeja a Améliu sme 25. februára spustili veľkú zbierku, ktorá prebieha prostredníctvom darcovských esemesiek. Pomôcť a prispieť ťažko chorým deťom môže každý zaslaním esemesky s textom DMS SMA na číslo 877 v sieťach mobilných operátorov Orange, Telekom a O2. Cena darcovskej esemesky sú 2 eurá.

V7N special Zdroj: TV JOJ

Peniaze zo zbierky mali byť pôvodne rozdelené medzi všetky štyri deti a ich rodiny rovnomerne, ale keďže Riškovi rodičia už získali v iných verejných zbierkach dostatočné množstvo financií na životne dôležitý liek pre ich syna, vzdali sa nároku na svoj podiel z tejto SMS zbierky, takže konečná suma bude rozdelená na tri rovné diely medzi ostatné deti. „Sledujem také hejterské záležitosti na Facebooku v zmysle, že ktovie, koľko z toho naozaj ide deťom. Nie! Operátori sa vzdávajú zisku v prípade týchto darcovských esemesiek. Celá vyzbieraná suma ide v plnej výške tým deťom. Z rozhodnutia Riškových rodičov, ktorí už majú vyzbieranú tú sumu, tak tá vyzbieraná suma bude rozdelená medzi tri rodiny,“ vysvetlil Rozboril.

Zbierka naďalej pribieha a všetci stále môžu posielať darcovské SMS a prispievať na pomoc s liečbou týchto detí. Za vašu pomoc vám v mene rodín Alexa, Alexeja a Amélie srdečne ďakujeme!